Рекорден бюджет за чистота в София

Теди Бургазлиева показа за първи път близнаците Семейството на най-красивата българка за 2002 г. се сдоби с нов дом в Лос Анджелис

Учени разкриха на какво се дължи здравината на паяжината

Премиерът Борисов и турският министър на търговията обсъдиха развитието на търговско-икономическото партньорство

Спипаха 31-годишен мъж с канабис и кокаин в Силистра

Благоевград е домакин на Кубинска танцова панорама

Четири столични квартала останаха без парно заради авария

От ЧЕЗ призовават за разумно потребление на електроенергия

Одобриха проект за близо 4 млн. евро на община Велико Търново по INTERREG С 3,9 млн.евро ще бъдат рехабилитирани улици в старата столица

Кирил Ананиев подписа договорите за доставка на първите над 200 нови линейки

Адвокат Ирен Савова: Съобщението за моята смърт е твърдо преувеличено Не са верни и слуховете, че полицията вече е заловила автора на заплахата с некролози, коментира защитникът на държавата за царските имоти

Местят оригиналния факел на Статуята на свободата в музей

Търговски обект горя на Околовръстното шосе на София (СНИМКИ)

34-годишен работник в рудник е починал, след като е бил затрупан от скална маса

Военномедицинска академия изпрати нов екип в Мали

327 медикамента заличени от пазара 867 продукта са били одобрени от агенцията

През 2017 г. са извършени общо 38 инспекции на производители/вносители на лекарствени продукти.

230 са издадените справки за паралелен износ

От пазара са били заличени 327 медикамента, показва годишният отчет за 2017-а на Изпълнителната агенция по лекарствата. Причината за това е било изричното желание на притежателите на разрешения за употреба заради констатирани проблеми в качеството на продуктите. Изтеглените лекарства обаче не са представлявали сериозен риск за общественото здраве, посочват от ИАЛ.

Броят на заличените медикаменти през 2016 е 234, през 2015 – 331, а през 2014 г. – 620.

В същото време през 2017 г. агенцията е дала разрешения за 867 продукта. Освен това са издадени разрешения за 591 дарения на лекарства и медицински изделия.

По отношение на паралелния износ 230 са били издадените справки миналата година за 14 държави. Най-много лекарства са изнесени за Германия – 64, Полша – 56 и Румъния – 23. България е изнасяла още за Литва, Латвия, Англия, Холандия, Франция, Италия и др.

През 2017 г. са извършени общо 38 инспекции на производители/вносители на лекарствени продукти, на активни вещества и на лекарствени продукти, предназначени за клинично изпитване за установяване на съответствието на условията за производство, внос, контрол и съхранение.

Четири от инспекциите са на производители на лекарствени продукти в Иран, Виетнам, Русия и Турция. Две от инспекциите са проведени под наблюдението на инспектори от регулаторните органи на Великобритания, Италия и САЩ във връзка с проведения през 2017 г. съвместен одит на инспектората на ИАЛ от US MRA по Joint Audit Programme (JAP).

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.