Микробус се преобърна край Разлог

Осъдиха родители, държали бебето си на веганска диета

Британска телевизия прави филм за Путин Разказва как той е променил света

Известни турски актьори изгряват на малкия екран

Макрон и Джонсън обсъдиха Споразумението за Брекзит в Париж

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 23 август 2019

24 домашни стопанства не са изпълнили предписанията срещу африканската чума по свинете

Арест за снимки под женски поли в Испания

„Елаците-Мед” чества две годишнини От 20 години те са в групата на “Геотехмин”

Няколко души загинаха от мълния при внезапна буря в Полша

България приема еврото най-рано през 2023 г.

Фандъкова проверява ремонта на Северен парк

В кожата на „Комисар Рекс” са влизали пет немски овчарки

Италия опитва да избегне избори Левицата постави пет условия за коалиция с „Пет звезди”

КАТ свали табелите на автомобил и ги загуби Собственичка на кола от Кърджали 6 месеца чака справедливост

33 деца в Търновско са пострадали от престъпления за година Най-често това са нанесени телесни повреди

Снимка: Архив

370 малолетни и непълнолетни лица са се водили на отчет в Детска педагогическа стая през 2017 г. във Великотърновска област. Това сочат данните на Бюро Статистически изследвания в старата столица.

В криминогенна среда са живели 245 малолетни и непълнолетни.

Употреба на психоактивни вещества е най-често срещаната проява, извършвана в област Велико Търново през миналата година от децата на възраст 8 – 17 години, следвана от бягство от дома, от специализирана институция или от социална услуга от резидентен тип.

През миналата година броят на малолетните и непълнолетните лица в региона, извършители на престъпления, е 170. Кражбите на имущество са най-разпространените престъпления, като най-често се краде от магазини и други търговски обекти. Следват ги взломните и джебчийските кражби.

От общия брой на извършителите на престъпления 31 лица са регистрирани за престъпления, свързани с наркотици, 20 – за унищожаване и повреждане на имущество, 6 – за нанасяне на телесна повреда, а 5 лица – за противозаконно отнемани на МПС.

През 2017 г. пострадали от престъпления в областта, са 33 деца, от които 19 са момчета. Най-голям е броят и делът на малолетните и непълнолетните претърпели телесни повреди – 14 лица.

Общо 294 възпитателни дела са образували за отчетния период местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Наложени са 509 възпитателни мерки, като най-честите са били „предупреждение”. На 39 деца е наложена възпитателна мярка „задължаване на непълнолетния да извърши определена работа в полза на обществото”, а на 37 лица – „задължаване да участва в консултациии, обучения и програми”.

От всички малолетни и непълнолетни с наложени възпитателни мерки 55% са живеели с двамата родители, с единия родител (бащата или майката) – 31.8%, в специализирана институция или социална услуга от резидентен тип – 7.8%, а при роднини – 4.5%.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.