БСП напуска парламента

Издирват 19-годишен младеж от ромския квартал за убийството в Кюстендил

Известният сръбски певец Шабан Шаулич е загинал в катастрофа

Модерен автополигон изграждат в Горна Оряховица Инициативата е получила одобрението на местната власт

Мащабна операция за обезвреждане на бомба от Втората световна война в Париж

Автобус и тролей се удариха на Орлов мост в София

Знакова сграда ще приюти социални институции

Рязко увеличаване на децата, извършили противообществени прояви в Търговище Кражби и повреждане на обществено имущество са основните прояви

Удостоиха с грамота единственото приемно семейство в Ресен Повод бе Международният ден на спонтанните актове на доброта

Георги Дерменджиев: Напълно наясно съм защо „Левски“ няма трофей 10 години

Причината за сбиването пред заведение в Кюстендил не е етническо напрежение Към момента са задържани 8 души

Джип на военна полиция катастрофира край Шумен

Джамбазки към Борисов: Не превръщайте лицемерието на БСП в героизъм

Разтуриха ромски бивак в Бургас

Кюстендил е блокиран от униформени

33 деца-жертви на насилие са под защита в Монтана

33 деца, пострадали от насилие в обществото и семействата си, са открити и защитени досега тази година в детския център за застъпничество и подкрепа „Зона ЗаКрила” в Монтана.

Това са случаите, стигнали до нас. Със сигурност в областта има много деца-жертви, но все още не сме ги открили”, съобщи Милен Гечовски – представител на УНИЦЕФ за региона. От поставените под закрилата на социалните служители момчета и момичета 11 са били физически малтретирани, 11 са станали жертви на сексуално насилие, 8 са били подложени на психологически тормоз, а три са били неглижирани в семействата си.

Според експертите насилията и тормоза на деца най-често се случват в малките населени места, а сред основните причини за агресията срещу малчуганите е отчайващата бедност и срива на моралните ценности.

Безпокойство поражда и фактът, че в последните години възрастта на децата – жертви все повече пада, твърдят специалистите. Данните на Института по социални дейности и практики у нас сочат, че регистрираните случаи на насилие над деца за година в България са 1104.

Тревожните факти и изводи бяха огласени на семинар на тема „Как да защитим децата – жертви на престъпления?”, организиран в Монтана от Института по социални дейности и практики. Във форума участват социални работници, психолози, юристи и представители на МВР.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.