Таня Андреева: Държавата не бива да плаща дълговете на общинските болници

Шефът на “Teлeлинк” купи хърватски TV доставчик

Готвят нов превод на български на Истанбулската конвенция Терминът "джендър" предизвиквал неразбирания

Кучета водачи издъхват от миша отрова Лабрадорът Марвин се мъчил 10 дни, но не могли да го спасят

Здравната каса: Решението на ВАС няма правни последици за НЗОК

Посланик Бойко Коцев: Русия и ЕС ще си сътруничат за миграцията

Милен Керемедчиев: Япония иска споразумение за свободна търговия с ЕС

Пак намериха невзривени боеприпаси Петолъчката

Общинският съветник от БСП Огнян Стоянов в Горна Оряховица: Общината се готви да плати 80 000 лева за втори анализ на въздуха

Пореден магистрат от СГС печели дело срещу дисциплинарно наказание, поискано от Лозан Панов

Разследват майка, държала дъщерите си под ключ в Свищов Съсед разкрил на полицията къщата на ужасите

Протести в Сливен срещу закриването на две училища

Вучич отива в Косово заради убийството на Оливер Иванович

ИАГ: 148 акта написаха горските инспектори за седмица

Закопчаха в съдебната зала подсъдим и го отведоха в затвора Извършителят бил много жесток - изгорил жив гларус и набучил главата му на ограда

33 деца-жертви на насилие са под защита в Монтана

Снимка: Pixabay

33 деца, пострадали от насилие в обществото и семействата си, са открити и защитени досега тази година в детския център за застъпничество и подкрепа „Зона ЗаКрила” в Монтана.

Това са случаите, стигнали до нас. Със сигурност в областта има много деца-жертви, но все още не сме ги открили”, съобщи Милен Гечовски – представител на УНИЦЕФ за региона. От поставените под закрилата на социалните служители момчета и момичета 11 са били физически малтретирани, 11 са станали жертви на сексуално насилие, 8 са били подложени на психологически тормоз, а три са били неглижирани в семействата си.

Според експертите насилията и тормоза на деца най-често се случват в малките населени места, а сред основните причини за агресията срещу малчуганите е отчайващата бедност и срива на моралните ценности.

Безпокойство поражда и фактът, че в последните години възрастта на децата – жертви все повече пада, твърдят специалистите. Данните на Института по социални дейности и практики у нас сочат, че регистрираните случаи на насилие над деца за година в България са 1104.

Тревожните факти и изводи бяха огласени на семинар на тема „Как да защитим децата – жертви на престъпления?”, организиран в Монтана от Института по социални дейности и практики. Във форума участват социални работници, психолози, юристи и представители на МВР.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.