Бойко Борисов: Надали някой да е помагал на Мая Манолова повече от мен

Снимки: Пламен Стоименов

ГЕРБ и СДС зад Златко Живков за шести мандат като кмет на Монтана

Надали някой да е помагал на Мая Манолова повече от мен. Тя идваше често и много пъти при мен и министри. През целия й мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които й бяха дадени.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг след среща на ГЕРБ със СДС в първи коментар след като омбудсманът обяви снощи, че днес ще подаде оставка за да се кандидатира за кмет на София .

Няма как да те саботира и репресира държавата, щом всичко, което иска, го получава, изтъкна Борисов. Той разказа, че в ГЕРБ имало желание за отмъщение след "Костинбродската афера", но той лично го осуетил.

Надявам се да проведат коректна кампания, и двете са умни, отговорни, каза Борисов за Манолова и кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Хубаво и и БСП да участва, защото иначе не е честно да се скриеш зад Мая, призова лидерът на ГЕРБ.

Това, което можете да обещавате със сигурност, е пътят Ботевград – Мездра, двата обхода и въобще пътя до Видин, каза още премиерът. „Най-важното е Ботевград – Мездра, тогава вече пътуването до Видин и до Монтана ще става за един час и то спокойно каране. Това ще даде възможност и за инвеститори и туризъм и всички останали към Северозапада“, обясни премиерът. „Пожелаваме успех, продължавайте да работите. Но това може да обещаете от името на правителството, защото смятам че е изключително важно за региона“, коментира още Борисов.

ГЕРБ ще подкрепи кмета на Монтана Златко Живков от СДС за шести мандат, обявиха ръководствата на двете партии. Те ще имат и обща общинска листа. „Независимо че е бил от кмет от друга партия, тогава аз съм се старал максимално да им помагам“, изтъкна Борисов.

Водят се подобни разговори и за Пазарджик и Кюстендил, обяви лидерът на ГЕРБ.

Има микрофони и никога не съм бягал от въпроси, подчерта Бойко Борисов на брифинга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика