34 месеца затвор за крадец на кокаин

До момента Ахмед бе с мярка за неотклонение “Гаранция”.

След споразумение с прокуратурата

Хамалинът Ахмед Али задигнал дрогата от голяма пратка, скрита в банани

Подсъдимият направил самопризнания

Хамалинът Ахмед Али, който задигна кокаин от голяма пратка, скрита в банани, бе осъден на 2 години и десет месеца затвор. Той ще трябва да плати и 10 000 лева глоба. Окръжният съд в Бургас одобри днес постигнато споразумение между прокуратурата и Ахмед Али. Мъжът бе обвинен в държане на 2 кг кокаин с цел разпространение.

Ахмед работел като хамалин в склад на Пристанище Бургас. През август 2019 г. с кораб от Еквадор пристигнали 19 контейнера с банани. Сред тях имало 75 кг кокаин за 2,5 млн. долара. Хамалинът ги открил и си откраднал няколко килограма преди да съобщи на полицията. “Взех наркотиците от работа. Обадих се на други хора да го разпространяват. Но оттогава нито съм ги чул, нито съм ги видял тези хора. Никой не се отчете”, каза тогава Ахмед Али. 2 килограма от скъпата дрога останали при него.

Хамалинът се е признал за виновен, че е държал кокаина в чанта, прибрана под леглото му в дома му в кв. “Победа” в Бургас. Стойността на дрогата е за близо 400 000 лева по цени на съдопроизводството. Наказанието бе произнесено само ден, след като бургаската прокуратура внесе обвинителния акт в съда. Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и действа като влязла в сила присъда.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право