Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

Премиерът Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за финансиране на социалните политики

Една година условно получи холандец за убийство на пътя във Варна

Румен Радев: Спасявайки сънародниците си евреи, българите отстояха и достойнството на Европа

Полицията в Кипър издирва Петев

“Левски” и ЦСКА се замерят с декларации

Роми се втурнаха на прегледи в нова здравна служба

Бойко Борисов: От 15 години се боря противозаконното отнемане на автомобил да стане кражба (СТЕНОГРАМА)

34 плажа могат да станат неохраняеми

Министърът на туризма Николина Ангелкова Снимка: ПЛАМЕН СТОИМЕНОВ

Важно е да гарантираме успешно лято 2017 г. 

“34 договора на плажове, отдадени за концесии под наем са изтекли. За да може да гарантираме безпроблемното протичане на сезона, всички процедури за концесии трябва да бъдат стартирани”, заяви министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова. Ако плажовете останат без концесионер или наемател, те стават неохраняеми. Очаква се до дни да има решение на Министерски съвет по една част от осемте плажа със стартирали процедури и да има избрани концесионери, допълни тя.

Ангелкова свика пресконференция, за да отговори на нападките на „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”, които по-рано днес обвиниха кабинета в оставка, че раздават “апетитни плажове” по Черноморието на фирми, които са близки до партия ГЕРБ.

„Голяма част от концесиите ще бъдат довършени в мандата на служебния кабинет, защото откриването на една процедура не означава, че тя се решава за един ден. Всички изисквания за това да се случва са описани в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, а там, където те не са уредени, са в Закона за концесиите. Още на 10-ти ноември миналата година с решение на МС са стартирани процедури за отдаването на концесии на 8 плажа, в момента тече подготовката на още 6, а останалите се подготвят за отдаване под наем”, уточни тя.

Министърът на туризма коментира и конкретното обвинение на социалистите, че при процедурата за плаж “Поморие-Север” са допуснати участници, които не са имали цялата необходима документация, и са отстранени хора, които са предложили 0 лв. цена за чадър и шезлонг. В отговор на нападките на червените Ангелкова категорично заяви, че цената на чадър и шезлонг не предопределя избора на концесионер. “С решение на МС е прието в критериите за оценка на избор за стопанин 40% тежест да има предложената цена за един брой чадър и един брой шезлонг, 40% – цената за концесионно възнаграждение, и 20% – допълнителните услуги”, уточни тя.

“Не разбирам позицията на БСП – защо бързаме или защо се бавим. От една страна министерството работи като камила бавно, от друга – бърза да отдава процедурите. Независимо че сме в оставка, ние продължаваме да работим”, уточни министърът на туризма.

Ангелкова добави, че все още няма избор на концесионер по процедурите за осемте концесии на плажове, които вървят в момента. За концесията на “Слънчев бряг-Север” Ангелкова уточни, че тя е прекратена заради системни нарушения на концесионера и в момента тече процедура по изземане.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. До началото на лятото има много време, грозната дръглива кранта бърза да уреди далаверите.

  2. Могат да я наемат да се появява на плажовете в активното им време – така ще плаши мераклиите да се къпят неохраняемо и ще се намалят нещастните случаи с удавници .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.