35 години затвор за двама убийци, мъстили за обида

Двама младежи от с. Пожарево влизат за дълго зад решетките, след като затрили по особено мъчителен и жесток начин свой съселянин заради обидни думи. Силистренският окръжен съд наказа 25-годишния Любомир К. с 20 г. затвор при строг режим, а съучастника му Станислав Вл. получи 15-годишна ефективна присъда. Двамата извършили кървавото деяние на 14 февруари 2016 г.

Вместо да празнуват деня на лозарите и на влюбените, решили да дадат урок на 55-годишния Тодор, който разнасял обидни слухове из селото за поведението на майката на Станислав. Повод било съжителството й с доста по-младия Любомир. Цял следобед пастрокът и доведения му син обикаляли край дома на Тодор. Четири пъти чукали на вратата му, търсили го и при негов роднина. Ядосани, че опонентът им се крие, към 18 ч започнали да целят с керемиди покрива на къщата му. Тодор бил вътре и накрая се принудил да излезе на двора.

Тогава Любомир го връхлетял с вила през оградата. За да се предпази, Тодор започнал да отстъпва назад, но се спънал и паднал на земята. Нападателите нахълтали в двора и се нахвърлили върху жертвата си с ритници и юмруци. Удряли Тодор и го ръгали с острието на вилата, докато спрял да мърда. Съдебно-медицинската експертиза изброила над 25 удара в главата, торса и корема на мъжа, който издъхнал от масиран кръвоизлив след разкъсване на далака. Убийците бързо били установени. Любомир веднага бил пратен в ареста, а Станислав се озовал там, след като не се явил на първото заседание на съда. Докато бил с мярка "подписка", младежът причинил и катастрофа, в която загинало младо момиче.

Въпреки че са млади, подсъдимите са били осъждани, уточниха от прокуратурата. Двамата могат да обжалват наказанията си пред Апелативния съд във Варна. Дотогава ще продължат да пребивават в ареста, решиха силистренските магистрати.

Коментари

Задължително поле