35 лв. отстъпка за кастрация на женски кучета и котки в Пловдив, 25 лв. - за мъжки

Снимка: Архив

Община Пловдив стартира от 27 март две кампании, посветени на Международния ден за защита на безстопанствените животни - 4 април. Първата е "Кампания за подпомагане кастрацията на домашни кучета и котки, отглеждани в Пловдив" и в нея могат да се включат собствениците на домашни кучета с извършена административна регистрация, както и притежателите на домашни котки с надлежно издадени ветеринарномедицински паспорти. Те ще могат да получат талони за отстъпка на стойност 35 лева за женските кучета и котки, докато тази за мъжките домашни люби

мци е 25 лв. В рамките на кампанията ще бъдат кастрирани около 300 домашни кучета и котки, а собствениците им ще доплатят остатъка от стойността на манипулациите на място във ветеринарните кабинети.

На 1 април пък ще стартира втората кампания на Община Пловдив - "Регистрирай куче и спечели награда", която ще се проведе за трета поредна година. 12 изрядни притежатели на домашни кучета ще получат пакети с подаръци за своите любимци -разнообразни аксесоари и груминг услуги. Право на участие имат всички, които до 30 ноември 2017 г. регистрират своето домашно куче в районната администрация по местоживеене.

Коментари

Задължително поле