35 нови сгради красят България

“Флора Панорама” е една от “най-зелените” сгради в страната.

Взеха статуетки в 14 категории

Най-добрият жилищен комплекс над 10 хил. кв. метра е във Варна

Цели 35 са завършените през 2019 г. сгради, които взеха награди в конкурса “Сграда на годината”. В 14 категории бяха номинирани 60 обекта в цялата страна, като 35 бяха обявени за най-добрите проекти на годината.

В категорията “Жилищни сгради и комплекси над 10 хил. кв. м” победител е “Варна Сити Парк”. Той е със собствен зелен парк, кафе-сладкарница и фитнес.

В София и Бургас са двете най-добри сгради в категорията “Многофамилна жилищна сграда над 10 хил. кв. м”. Това са “Рухаус”, комплекс с

къщи, мезонети и апартаменти в столичния жк “Градина”, и морската “Флора Панорама”, която е една от “най-зелените” сгради в страната със своите системи.

Най-добрите жилищни сгради и комплекси до 10 хил. кв. м са във Варна - “Корал Резиденс”, София - Gentle Park, и Лозенец - “Резиденция Диневи Лозенец”. Впечатляващ е проектът в жк “Малинова Долина” с 13 еднофамилни къщи, зона за барбекю и басейн. За иновативна архитектура приз взе жилищна сграда “Здраве” в София.

Специалната награда на публиката взе магазин “Фантастико” в София. Той победи конкурентите си с 1299 гласа.

В категория “Офис сгради” има трима победители, намиращи се в София - Сграда 15 в Бизнес Парк, която е на шест етажа и има 40 хил. кв. м офис площи. Сградата е обявена и за “най-зелената” в конкурса. “Адванс Бизнес Център” - бизнес комплекс в “Младост” за 60 млн. евро също е с приз. А за високотехнологични решения при управлението на сградните системи награда взе “Бизнес център Ричхил”.

Най-добрите производствени и логичстични сгради са пет. Сред наградените са “Завода за производство на фармацевтични продукти и фуражни добавки” на “Биовет” и Мултифункционален комплекс “Пивоварница Каменица”.

За най-впечатляващи сгради в категория “Хотели и ваканционни комплекси” бяха обявени Wave Resort, Ахелой, СПА Комплекс “Белчински извор” и “РИУ Палас” - Слънчев бряг.

Коментари

Задължително поле