Здравният риск от водата с уран в Харманли е незначителен, увериха от РЗИ

Над 100 души са станали жертва на дъждове в Индия

Гл. комисар Николай Николов: 78 души са загинали при пожари от началото на годината у нас

Какъв подарък правят в КАТ колегите млади татковци?

Шефът на „Пристанищна инфраструктура”: Родителите са виновни за инцидента на варненския вълнолом

Мъж загина при пожар в Пловдив, огнеборци спасиха съпругата му

Отложиха парада на Доналд Тръмп

Маскирани опитали да нахлуят в къщата на бившия зам.-министър Бранимир Ботев

Испания отбелязва година от нападенията в Барселона

Ким Чен-ун определи санкциите срещу Пхенян като разбойнически

Ватиканът изпитва срам и тъга заради доклада за сексуален тормоз от свещеници

Д-р Станислав Бачев – историк и политолог, пред „Труд“: “Северен поток-2” е тест за силата на Германия и на ЕС Втечненият газ от САЩ няма как да завладее европейския пазар

Американски адмирал в оставка поиска Тръмп да отнеме достъпа му до класифицирана информация

Няколко самолета кацнаха извънредно заради бомбени заплахи

Филмът „Ага“ взе голямата награда на фестивала в Сараево

35 ученици си мерят уменията и знанията по гражданска защита в Пловдив

35 деца от 7 училища в Пловдив взеха участие в общинското състезание „Защита при бедствия и извънредни ситуации“, което се провежда в 2 етапа. В първия учениците показаха теоретични знания и отговаряха на въпроси от реални ситуации в живота, а по време на втория етап демонстрираха на практика как трябва да се реагира в екстремни ситуации като земетресение, как се съхраняват хранителни продукти при радиационно замърсяване, как се неутрализира химическо замърсяване с амоняк и хлор вследствие на промишлени отрови, как се херметизират прозорци, как при наводнения се поставят противогази и жилетки и какви са действията за спасяване на давещи се във вода.

Двата отбора, показали най-добри резултати, се класираха за националните финали по гражданска защита. Отборите, заели първите 3 места, получиха купи, медали и грамоти, за останалите пък имаше утешителни награди – ранички, а всички участници получиха тениски с логото на състезанието, което се проведе в скривалището на Сахат тепе.

То се използва за обучителен център от Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението в Пловдив. Заедно със състезанието по гражданска защита се проведе и конкурс за най-добра рисунка на тема „С очите си видях бедата“. Участие в конкурса взеха 75 деца от училищата в Пловдив, които получиха пособия за рисуване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.