На 25 март 2019 да почерпят

С 2500 места разширяват Софийските гробища

Ирландският Джо Кокър скара Лечев и Графа в „Гласът на България“

Вълни от поезия на Фотев заляха Бургас

Петиция за отмяна на Брекзит надхвърли 5 милиона подписа

Искове срещу България за над 1,2 млрд. евро Най-големи са претенциите на енергоразпределителните дружества

Утре ни очаква слънчево време с максимални температури между 20 и 25 градуса

Шествие срещу ислямофобията и расизма в Нова Зеландия

Владимир Кисьов се е отказал да бъде кандидат на СДС за евроизборите

Странната ярост на Томислав Дончев Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава вероятно в сряда

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 25 март 2019

ВМРО и „Атака“ отиват заедно на евроизборите Волен Сидеров нямал претенции да бъде сред кандидатите на евентуалната коалиция

До 2 г. е готов първият нов боен кораб Проектът е за два кораба, като общата му стойност е почти 1 млрд. лв

Адвокат Михаил Екимджиев: Цветан Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите

Проф. Михаил Константинов за евроизборите: Отива се към битка, която се води на непочтен език

35 чуждестранни студенти в Стопанска академия посрещат 3-ти март на Шипка Вузът посрещна първите си чуждестранни студенти за летния семестър

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов посрещна първите си чуждестранни студенти за летния семестър на учебната 2018/2019 година. За международна студентска мобилност с цел обучение по програма „Еразъм +”, в Свищов пристигнаха 35 младежи от 18 държави – Азербайджан, Албания, Армения,Виетнам, Грузия, Египет, Китай, Корея, Мароко, Молдова, Палестина, Румъния, Русия, Сърбия, Тайван, Узбекистан, Украйна и Черна Гора.

В продължение на четири месеца Еразъм студентите ще изучават в Стопанска академия предварително избрани от тях икономически дисциплини на английски и/или руски език. Част от студентите се обучават в образователно-квалификационните степени „бакалавър” и „магистър”, а друга част – в образователна и научна степен „доктор”.

За по-добрата интеграция и социализация, в помощ на чуждестранните студенти са техни свищовски колеги–ментори и Еразъм+ координатори от Еразъм+ офиса към Центъра за международна дейност в Стопанска академия, както и техните академични наставници. Освен срещи с преподавателите по различните учебни дисциплини, в програмата за първата седмица от престоя на чуждестранните студенти в Академията са включени и поредица извънаудиторни прояви. При посещение в Академичния музей те се запознаха с историята на свищовското висше училище. Представяйки любопитни факти за Свищов на своите гости, менторите им поясниха, че това е градът на дарителите, градът на стоте първи неща и първият свободен български град.

Еразъм студентите участваха в опознавателна среща, караоке вечер и уъркшоп за изработване на мартеници. Те посетиха и разгледаха емблематичната за Свищов сграда на Професионалната държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев”. Предстои провеждането на специално събитие, на което чуждестранните студенти ще представят своите държави с традиции, бит, култура и национална кухня. Еразъм студентите ще участват и в организираното от Студентски съвет изкачване на връх Шипка на 3 март по повод националния празник на България.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. НЕ би трябвало да пускат чужденци да идват на места където празнуват и се събират масово българи. Щото доста от арабите са и терористи. Трети март е празник на БЪлгария. Би трябвало, от университета да им осигуряват и Храна( на цена 5- 10 пъти по скъпо, отколкото за българи), за да НЕ се налага чужденците да обикалят из града.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.