35 000 правят парад за Валентино Роси за последно

Фен клубът на Валентино Роси се готви да се сбогува със своя идол. Деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм ще се състезава за последен път следващата седмица в своята страна и никой не иска да  пропусне старта. Ограниченията, дължащи се на коронавируса, не позволяват на повече от 35 000 зрители да влязат на пистата. Много от тях ще бъдат от фен клуба му, който подготвя нещо страхотно.

Това разкри вицепрезидентът Флавио Фратези. "Подготвяме нещо специално. Валентино е джентълмен, с който създадохме шапки, така че тифосите да ги свалят, да му свалят шапка. Направихме 11 000" , признава той. "Замислихме се, но той ни каза, че предпочита да поздрави всичките си фенове, не само тези на трибуните, така че не би искал да спре за 10 или 15 минути, за да направи нещо кратко. За деветкратния световен шампион да завърши на 15-то място не е лесно, необходимо е много желание. Не само да се състезаваш, но преди всичко - да тренираш. Мисля, че Академията му е помогнала много в това, тъй като живее с други пилоти“, признава той.

Докторът няма да напусне мотоциклетизма завинаги. "Имаме много идеи, но едно е сигурно: ще продължим. Ако имахме някакви съмнения, феновете ни ги отнеха. Продължаваме да получаваме имейли с молба да продължим. Валентино ще продължи да се състезава с автомобили, ще има екип на MotoGP. Освен това организираме инициативи в болниците от много години, това е важна част от нашата дейност и искаме да я продължим. Няма да се откажем“, коментира той "Идеята е да доведем в Тавулия някои деца, които могат да напуснат болниците и да прекарат един ден, сякаш са Валентино Роси. Ще ги заведем да ядат в нашия ресторант, в Жълтия парк, в ранчото и накрая до кръга Мизано с пилот от Академията. Проектът ще се казва „Аз съм също като Вале“ и вече го подготвяме. След това искаме да организираме Мини-GP за деца в инвалидни колички, с подиум. Получили сме подарък, който сме споделили с всички, това може би е тайната на нашия ентусиазъм след 26 години", обави още той.
„Преди пандемията имахме три пъти повече филиали, отколкото, когато Вале спечели: през 2008 г. имахме 6000 и стигнахме до 18 000. Беше красив пример за феновете, които обичат Валентино и съответно - неговия фенклуб, независимо от резултатите. Сега сме около 15 000 ", казва той.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена