3500 са свободните места в детските градини в София

В присъствие на родителски организации се извърши първото класиране за местата в столичните детски градини за прием от месец септември 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Местата са 13 948, което е с 1000 повече спрямо миналата година.

„Основните ни усилия са насочени към разкриване на нови места в яслените групи поради засиления интерес към тази възраст“, каза заместник-кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов. Общо 2227 са кандидатурите за преместване в друго детско заведение.

За второ класиране остават свободни 3500 места. По искане на родителски организации през последните две години се намали броят на децата в групите. В сравнение с 2017 г., когато броят на децата с хронични заболявания бе до 10 в група, през 2018 г. той бе намален на 5, а за 2019 г. е 3.

Продължава строителството на нови детски градини, уверяват от общината. В момента се изграждат 7 детски градини в районите „Искър“, „Нови Искър“, „Красно село“, „Лозенец“, „Витоша“ и „Студентски“. Предстои работа по още 8 в районите „Овча купел“, „Искър“, „Люлин“, „Подуяне“, „Изгрев“, „Триадица“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България