36-годишен иракчанин е прострелял млад мъж снощи в столичния кв. „Люлин”

36-годишен иракчанин със статут на постоянно пребиваващ у нас е прострелял 26-годишен младеж в столичния квартал "Люлин" снощи, съобщи полицията. Простреляният е опериран в "Пирогов", в момента е в стабилно състояние, съобщават от МВР.

Скандалът между двамата възниква в шести микрорайон на столичния квартал. Чуждестранният гражданин е стрелял и е ранил българина в корема.

Информацията за въоръжен бежанец вдига градуса на напрежението. Изпратени са допълнителни патрули, защото стрелецът е избягал и се издирва. След 3 часа в неизвестност в опит да се укрие иракчанинът е арестуван.

Оказва се, че живее в България от години, има хуманитарен статут и български единен граждански номер. Криминално проявен е, лежал е в затвора за заплаха за убийство. Притежава незаконно пистолетът, с който е стрелял. A престрелката се разиграва близо до сервиз за компютри.

Според първоначалната полицейска версия, скандалът е тръгнал от сервиза за лаптопи.

Работната версия на полицаите се базира на откъслечен разказ на простреляния преди спешната му операция. По думите му иракчанинът донесъл лаптоп за ремонт в сервиза и се скарали за него. Пострадалият обаче още не е разпитван официално, защото е в реанимацията на "Пирогов". Прострелян е с 3 куршума - в ръката, хълбока и най-сериозно в корема.

Д-р Кирил Христов, пред БНТ: "Имал е многостранни наранявания в ръката и в корема с увреждане от страна на корема - тънко черво на 9 места. Операцията е достатъчно сериозна, за да могат да се очакват усложнения."

Арестът на иракчанина вероятно ще бъде продължен до 72 часа. Очаква се в понеделник в съда да бъде гледана мярката му за неотклонение, съобщава БНТ.

Коментари

Задължително поле