Румен Радев: Сближаването на държавите от ЕС е инвестиция в бъдещето на обединена Европа

Здравка Евтимова влезе в учебниците на САЩ

Ронсар: „Че кой е вечно млад…”

ЕК: Липсва прозрачност при даването на гражданство срещу инвестиции в България

Условна присъда за наркоплантация Продукция за 8 700 лв. е конфискувана от дворното място

Джулиана Гани се сгоди

Депутатите узакониха проверки на журналистически публикации

Премиерът Бойко Борисов: Коалицията си работи прекрасно (ВИДЕО)

Бащата на Николай Банев почина Бившият ДС полковник вярвал, че синът му е защитник на социално слабите и пази народното имане като очите си

Квартирант краде врати и ток от съседи в Шумен

Поставят контейнери за дрехи и обувки в Шумен

Здравният министър сезира Цацаров за зачестилите нападения над медици

Поредна старица „помогна на МВР“ и хариза на престъпници 4000 лв.

Трима души са в реанимация в Търново след усложнения от грип С вирусен енцефалит са бременна жена и 6-годишно дете

Проучване на „Афис“ постави БСП пред ГЕРБ за евровота

36 иракчани избягали от Харманли, хванаха ги чак в Добричко

Бежанският лагер в Харманли срина рейтинга на града, известен с Извора на Белоногата.

36 нелегални имигранти, граждани на Ирак, между тях 11 деца и кърмаче, са задържани на територията на област Добрич на 10 декември, съобщи окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов. Задържаните са избягали от бежанския лагер в Харманли.

Част от групата (осем души) е задържана на българска територия – в землището на генералтошевското село Росица, останалите – на румънска територия, в землището на село Думбравени. По силата на спогодба между двете страни бежанците са върнати незабавно на наша територия.

Задържаните мъже са настанени във Варненския затвор, жените – в Следствения арест в Добрич, децата – в центровете за настаняване от семеен тип в Добрич, каза Пламен Николов пред „Фокус“. Той заяви, че обгрижването на децата създава редица проблеми, тъй като те са настанени в центровете без необходимите по закон документи за здравен статус, което създава риск за здравето и живота на другите деца, които живеят в тези места. Освен това проблем е изхранването на кърмачето, което също е настанено в един от центровете за настаняване от семеен тип.

От днес окръжният прокурор е разпоредил на наблюдаващия случая прокурор с конвой майката да бъде извозвана до центъра колкото пъти е необходимо, за да кърми своето дете, което коства немалко разходи на държавата, коментира Пламен Николов.

Той посочи, че съвсем скоро делото по случая ще влезе в съда. Част от възрастните иракчани и всички деца са без документи. Четирима от иракчаните са преминали нелегално българската границата „в условията на повторност”. При такова нарушение, по думите на Пламен Николов, нормативната уредба предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 100 до 300 лв., а при повторност на деянието – от 1 до 6 години затвор и глоба от 100 до 300 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. „При такова нарушение, по думите на Пламен Николов, нормативната уредба предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 100 до 300 лв.“ Идиотизмът български няма свършване! Пущайте ги да си ходят,за какво са ви?Само да пръскате грешна народна пара по тях. Махайте ги на границата,затваряте портите и да вървят на ма-йната си!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.