Меркел идва в София в събота

Новоизбраният парламент на Каталуния се събра за първото си заседание

Разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана с модерно оборудване

Полицейска охрана спира опасния достъп до чинията на Бузлуджа

Вижте мотивите за вота на недоверие на БСП за корупция

300 лв. глоба за мъж, уринирал пред вратите на съседи

Изнасят урок за комунизма в Гимназията по туризъм в Търново

Двама осъдиха прокуратурата за 10 000 лв. обезщетение

Конкурс за лого на ново компютърно училище Определят победителя с електронно гласуване

Чешкото правителство подаде оставка

Френската полиция нахлу в централата на „Лакталис” (Lactalis) заради скандала със салмонела

Бойко Борисов разговаря с косовския президент Хашим Тачи

Румен Петков обсъди междудържавните отношения с шефа на руското разузнаване

Досъдебно производство за хулиганство срещу лекаря, явил се пиян по време на дежурство

Скара с пържоли вдигна на крак пожарната, остави без ток половин Монтана

36 000 искат асфалт по бул. „Дондуков“

Повечето софиянци и гости на столицата предпочитат бул. „Дондуков“ да бъде изцяло асфалтиран, показва анкетата на Столична община след направените по нея промени, с които може да се гласува само от един IP адрес. Противно на очакванията и този път традиционната за София настилка се оказа непредпочитана пред асфалта.

Временните резултати от общественото допитване показват, че до момента за пълно асфалтиране са гласували 47.43 % (35 701 души), за комбинирана настилка – 27.54 % (20 726 души), а за запазване на паветата – 24.85 % (18 701 души).

Първото допитване беше свалено от сайта на общината заради техническа грешка, която позволяваше манипулации в резултатите. В него взеха участие близо 72 000 души, като за асфалта гласуваха 48 на сто, като другите две възможности събират съответно по 27% и 24%. За недостатъците на анкетата и възможността тя да бъде манипулирана призна зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев след аргументирана позиция на студент по журналистика в социалните мрежи.

От „Московска 33“ увериха, че са взели необходимите мерки и анкетата може да бъде попълвана само веднъж. Подобно на първия път столичани могат да изберат как да изглежда булевардът след ремонта през тази година. Вариантите са същите – първата опция предвижда павирана настилка, вариант две предлага комбинация между паваж и асфалт, а третата възможност е изцяло асфалтова настилка.

Реконструкцията на булеварда е предвидена за 2017 г. и включва ремонт на пътните платна, релсовия път и трамвайните спирки, тротоарните настилки, уличното осветление, подобряване на отводняването, подмяна на водопровод, както и обновяване на контактно-кабелната мрежа в участъка от ул. „Кракра“ до Младежкия театър.

Предвижда се изграждането на перони в района на трамвайните спирки. Проектирани са по два перона на всяко от кръстовищата бул. „Княз Ал. Дондуков“ – ул. „Георги Раковски“ и бул. „Княз Ал. Дондуков“ – бул. „Васил Левски“. Оставащата лента за движение на моторни превозни средства е 3,50 м.
Пероните са обособени до пешеходните пътеки на кръстовищата, за да могат пешеходците да използват за пресичане фазата на светофарите. Габаритът на пътното платно от 18 м с 2 тротоара по 5 м се запазва.
Предишната реконструкция на релсовия път по бул. „Княз Ал. Дондуков“ е от 1992 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

 1. А кога ще разширят Опълченска, Фандъкова ни излъга, че ще стане с реконструкцията на Руски паметник.

  1. Излъгала те е на баба ти фурката. Ул. Опълченска отдавна вече е разширена, реконструирана, обновена, санирана и промотирана.

 2. Ако питат живущите на бул. „Княз Ал. Дондуков“, отговорът ще бъде 98% против асфалта. Ако питат живущите в Горубляне, отговорът ще бъде съвсем обратен. Ще искат да си фиркат по Дондуков. Кеф!

  1. Я да видим – по асфалта е по-тихо, по-малко прах, ремонта задължително ще е смени и подложките на разхлопаните трамвайни релси – пак по-тихо и по-чисто, но живущите наоколо щели да искат паваж?
   Да не говорим, че проекта предвижда около трамвайните релси да се изпълни пак с паваж, за да не станат скоростна лента за автоталибани.

 3. Да се гласува само от един IP адрес?!?
  И кой е тоя адрес 🙂

  Правите ли разлика между „да се гласува по веднъж от P адрес“ и да се гласува от един адрес?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.