375 324 лева получава област Сливен за субсидирана заетост

375 324 лева предоставя държавата на Сливенска област за осигуряване на заетост към общините. С този финансов ресурс ще могат да бъдат разкрити 95 работни места за периода от началото на юни до края на декември. Месечната заплата ще е 510 лева, с всички дължими на сметка на работодателите осигуровки и вноски, съобщиха от областната администрация в Сливен.

Ще бъдат наемани безработни до 29 и над 50 години, трайно безработни или лица с ниско образование, както и с физически увреждания. Общините могат да наемат лицата и на непълен работен ден. Това означава, че при 4-часов работен ден ще бъдат разкрити 190 места. Половината от общата сума получава община Сливен, а остатъкът е разпределен между другите три общини в областта - Котел, Твърдица и Нова Загора.

Сливенска област получава най-много средства от държавата за субсидирана заетост в сравнение със съседните области Бургас и Ямбол, които съответно ще разполагат с близо 210 хил. и 184 хил.лева. През миналата година отпуснатите на Сливен и областта пари са били 231 хил.лева, с тях са разкрити 79 работни места.

Коментари

Задължително поле