38 първолаци останаха некласирани в Пловдив при наличието на 324 свободни места

38 бъдещи първокласници в Пловдив останаха „извън борда” след последното трето електронно класиране за прием в общинските училища в града под тепетата, тъй като желанията на техните родители не съвпадаха с възможностите на предпочитаните от тях учебни заведения.

Обявените свободни места за прием в първи клас преди третото класиране бяха 436, а за тях кандидатстваха 150 малчугани. 112 от тях бяха класирани, а при наличието на още 324 свободни места 38 първокласници останаха извън списъците. За класираните на „трето четене” 112 малчугани предстои записване в училището, в което са приети, като крайният срок за това е 6 юли (четвъртък) включително.

След третото класиране родителите на незаписаните деца следва да подадат заявления за  училищата, в които има свободни места, обясниха от общинската администрация. С броя на останалите свободни места родителите ще могат да се запознаят от данните в електронната система за прием, където училищата ще публикуват актуална информация след 7 юли (петък), когато е крайният срок за отразяване на записаните след трето класиране ученици.

Очаква се корекция в предварително определените с училищния план-прием паралелки, което ще ограничи наличните свободни места. При записване на всички класирани общият брой на първокласниците в Пловдив ще надхвърли 3300. За незаписаните приемът продължава на място в училищата, но е желателно родителите да направят своя избор в по-кратки срокове.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.