38 ученици с грамоти от рицарско състезание Тамплиери провеждат национален конкурс за детска рисунка

В специално рицарско състезание се надпреварваха над 500 деца от столични училища, като 38 от тях бяха отличени с грамоти. Орденът на рицарите тамплиери на Йерусалим-Велик Приорат България за трета поредна година отличи децата от София, участници в националния конкурс „Рицарят в мен“. Състезанието е включено в Националния календар на МОН за извънкласни дейности.
38-те селектирани от журито на първия етап от състезанието рисунки на ученици от столицата са допуснати до националния кръг на конкурса.
Идеята за мероприятието е да провокира ученици от V до VІІІ клас чрез рисунките си да пресъздадат рицарството – като изграждане на личности и характери, като школа за израстване и развитие.
Победителите ще бъдат обявени на финала на националния конкурс на 1 юни. Първите трима ще получат по една стипендия от 900 лв. Предвидени са и други награди за учениците и учителите, участници в конкурса.
Рисунките, стигнали до националния кръг, участват и в специална изложба.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.