3870 долара на месец в Манхатън

Наемите в Манхатън са нараснали с 39% за година.

Отчетоха нов рекорд

В Бруклин искат 3252 долара

Наемите на апартаменти в Манхатън, САЩ са нараснали до нов рекорд и има индикации, че ще продължат да се покачват, съобщава агенция Блумбърг. Наемателите плащат средно 3870 долара на месец при новоподписани договори, показват данни на компания за оценка на имоти. Това е увеличение в рамките на година с 39%.

“Има индикации, че наемите ще продължат да се покачват”, казва Джонатан Милър, президент на компанията за имоти. “Има изключителен потенциал наемите да достигнат нови рекорди, както и да се запази крайно малкият брой свободни апартаменти”, допълва той.

Някои нюйоркчани сменят жилището си в търсене на по-изгодни възможности, след като са били уведомени от собствениците за огромни повишения на наемите в настоящите им апартаменти, особено ако са сключили сделка в най-вялите месеци от пандемията, когато наемите бяха ниски. Други се завръщат от убежищата си в покрайнините на Ню Йорк, но се натъкват на конкуренцията от новодошли, тъй като работодателите засилват изискванията си за завръщане в офиса. Културният живот в града се възстановява, което също кара много хора да се завръщат в града.

“Ню Йорк определено е основна дестинация за хората”, казва Гари Малин, главен оперативен директор на компания за недвижими имоти. Наличните за наемане апартаменти са близо пет тъпи по-малко спрямо над 20 хил. жилища в периода, когато Манхатън все още се бореше с недостатъчно търсене заради пандемията.

Някои наематели, които не могат да си позволят жилище в Манхатън, се насочват към Бруклин, където наемите също достигнаха исторически рекорд от 3252 долара. Това е ръст с 20% за година.

Нюйоркчаните, които обикновено пристъпват към покупка на имот, са възпирани от високите цени на жилищата, и остават на наемния пазар. Така повишават търсенето на апартаменти под наем и допринасят за покачването на наемите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти