Хванаха шофьора, който прегази мъж край Нови Искър и избяга

Близо 100 000 лв. са събрани за доизграждането на храма във ВТУ Почетоха Деня на Свети Евтимий, Патриарх Търновски

Австралия приветства експериментален спасителен дрон В проекта са инвестирани стотици хиляди долари

През обектива на „Труд“: Как Борисов и Меркел отговарят на медиите (СНИМКИ)

Синдикатите срещу поскъпването на тока, предвиждат фалити КНСБ и КТ „Подкрепа“ излязоха със съвместна позиция в подкрепа на работодателите

Борисов отговаря на „Труд“: Лидерите от Западните Балкани трябва колкото се може по-бързо да покрият критериите за членство в ЕС

ЦСКА бие с голове на новите

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Борисов и Меркел

Меркел отговаря на „Труд“: Подкрепяме България за Шенген, но не мога да кажа точна дата за присъединяване Възлагаме големи надежди на българското председателство, каза германският канцлер

Ердоган обяви началото на турската военна операция в сирийския град Африн

Вучич към сърбите в Косово: Останете тук, не напускайте домовете си, ще ви помагаме

Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Спас Русев гледа „Левски“

Въвеждат Монтесори педагогика в детските градини в Габрово Проектът стартира с 90 000 лева

НКЖИ: Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна с газ на гара Бяла

3,9% ръст на икономиката през 2017 г.

Карло Вивалди, изпълнителен директор на УниКредит за Централна и Източна Европа.

Икономиката на България ще продължи да нараства и през тази година брутният вътрешен продукт /БВП/ ще достигне 3,9%. Това прогнозират банкери от УниКредит по време на годишната среща на Европейската банка за възстановяване и развитие, която се провежда до 11 май в Кипър.

През 2017 г. за първи път след кризата от 2008-2009 г. се очаква в повечето страни от региона на Централна и Източна Европа БВП да има стабилен ръст от над 3%.

„ЦИЕ продължава да бъде интересно място за бизнес. Темповете на растеж на БВП показват добра динамика, докато рентабилността на банковия сектор остава привлекателна. Позицията на УниКредит като силна общоевропейска търговска банка с водещи пазарни дялове в ЦИЕ ни прави добре позиционирани за устойчив органичен растеж в региона, който остава двигател на растежа на групата“, заяви Карло Вивалди, изпълнителен директор на УниКредит за Централна и Източна Европа.

Някои от слабостите на банковия сектор в миналото са отстранени: в момента наблюдаваме по-устойчив модел на финансиране, по-добро управление на риска и постоянно подобряване на качеството на активите, отчитат от банката.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.