"Калашников" представи нов разузнавателен мини-дрон "Каракурт"

Концернът "Калашников" представи на специалистите от Министерството на отбраната на Русия нов миниатюрен разузнавателен безпилотен летателен апарат (БЛА) "Каракурт", който може да бъде изстрелван от затворено пространство. Това съобщиха от пресслужбата на концерна, цитирани от руски медии.

Те отбелязаха, че концернът демонстрира нови перспективни БПЛА на специалисти от руското министерство на отбраната като част от тематична изложба в един от обектите на ведомството. Заедно с Каракурта бяха демонстрирани дронът СКАТ 350М и системата за повдигане на оборудването Quasimacht.

„Каракурт“ е мини-разузнавателен БЛА с възможност за визуално въздушно разузнаване в реално време. Особеност на разузнавателния дрон е неговата маневреност при изстрелване в затворени пространства от компактен транспортно-пусков контейнер“, съобщиха от пресслужбата.

Освен с „Каракурт“, военните се запознаха с безпилотния самолет за денонощно разузнаване СКАТ 350М, който вече е доказал своята ефективност в зоната на специалните военни операции и системата за повдигане на оборудване „Квазимахт“. СПА "Квазимаст" осигурява високоскоростен обмен на данни с наземна информационна станция (GSS) чрез захранващ кабел. Платформата може да работи в режим на радиомълчание, полетното време е минимум 24 часа. Освен това е възможно да измести GSS и оператора от точката на зависване на БЛА с 500 метра“, обясниха от концерна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия