4 години затвор за мъж, пребил непълнолетния си брат

Снимка: Архив

Инцидентът станал заради пари от продажба на мед

Апелативният съд в Бургас потвърди 4 годишна присъда "затвор" за мъж, пребил жестоко непълнолетния си брат. Свадата между двамата станала за пари. Марин А., 25 г, се прибрал у дома си пиян и надрусан през юни, преди две години. На влизане видял непълнолетния си брат Красимир С. Той поискал момчето да му даде пари, защото знаел, че същият ден е продавало мед.

Пострадалият Красимир С. се опънал на брат си и тръгнал по коридора. Подсъдимият го последвал и му нанесъл силен удар с ръка в главата. Младежът не очаквал удара и паднал по лице, на дясната си страна върху пътеката. Последвал втори удар от страна на подсъдимия - този път с крак в главата на Красимир С. Пострадалият се опитал да прикрие с ръце главата си, но не успял. Той е приет в реанимация на МБАЛ Бургас, където единствено навременната и квалифицирана медицинска намеса е предотвратила смъртта му.

Марин причинил на брат си стволова контузия, представляваща постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, обясниха магистратите, позовавайки се на медицинската експертиза.

Коментари

Задължително поле