4-годишно дело приключи със споразумение

Съдебната палата в Добрич. Снимка: ТРУД

Наркопласьор беглец влиза в затвора

32-годишен мъж бе осъден от Добричкия окръжен съд /ДОС/ на 2 г. и 3 месеца лишаване от свобода и 15 000 лв. глоба за разпространение на наркотици.

Велин М. бе признат за виновен, че през октомври 2013 г. държал у себе си малко над 75 грама марихуана на стойност 451 лв. и продал част от стоката на клиент в Карапелит. Делото срещу него било заведено по общия ред през 2015 г.

След разпит на множество свидетели и 4 експертизи миналия септември то вървяло към финал, когато подсъдимият забегнал в чужбина. Обявили го за местно, а после и за общодържавно издирване, но не бил намерен у нас и добричките магистрати издали Европейска заповед за арест.

Така Велин М. бил открит в германски арест, където бил задържан за трафик на хора. След като немски съд му дал условна присъда за склоняване на жени към проституция, добричлията бил върнат в България и настанен във Варненския затвор като обвиняем по процеса за наркоразпространение. За да си спести 1/3 от наказанието, Велин М. се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда и влиза в сила веднага.

Мъжът ще плати и направените по делото разноски от 848 лв., а откритата у него дрога ще бъде унищожена, уточниха от пресслужбата на ДОС.

Коментари

Задължително поле