На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

4-ма на съд за кражби на луксозни коли по морето

Военно-окръжната прокуратура в Сливен внесе обвинителен акт в Сливенския военен съд срещу четирима участници в организирана престъпна група, специализирала се в кражби на луксозни автомобили на територията на областите Варна и Бургас.

На съд за осъществен състав на престъпление – участие в ОПГ и множество кражби на леки автомобили, са предадени Искрен Маринов, който образувал и ръководил групата и участниците в нея – бивш старшина първа степен от запаса Цветелин Танчев, Борислав Вълчев и Ивайло Стоименов, всички от град Варна, съобщиха от прокуратурата.

Искрен Маринов ръководел и контролирал дейността на другите участници в организираната престъпна група, разпределял задълженията им и създавал организация всеки от членовете да осъществява определена дейност, в резултат на която ръководителят и членовете получавали материални облаги и неправомерни доходи от продажбата на автомобили и части от автомобили, предмет на престъплението „кражба“, като групата е създадена с користна цел.

Маринов лично осъществявал кражбите на автомобилите, както и връзка с ключари със съответните познания или търговци в тази област за набавяне на технически средства – пластини с нарези за отключване на автомобилни патрони, декодери, интерфейси, скенери, чипове, заготовки, тирбушони и технически средства, служещи за нерагламентираното отваряне на МПС и намирал помещения за укриване на отнетите автомобили, като предоставял парични средства за заплащане на наема за тях.

Организаторът на престъпната група контролирал изпълнението на дейностите по придвижването на отнетите автомобили и разкомплектоването им, като давал указания на другите участници кои автомобили да бъдат частично или изцяло разглобени, организирал дейността им, заплащал на всеки един от тях за дейността и труда, който са положили. Давал указания относно подправянето на идентификационните номера на отнетите МПС. Контролирал и събирал парите от продажбите.

Цветелин Танчев имал задължението и отговорността по демонтирането на части и агрегати, за да бъдат подправени идентификационните номера на МПС, с цел тяхната продажба. Тази дейност осъществявал в гараж във вилна зона „Горна трака”, край град Варна. Заплащал наемната цена на наемодателите на наетите от Маринов помещения, където били разкомплектовани отнетите моторни превозни средства.

Ивайло Стоименов имал задължението и отговорността по създаване на условия за укриването на отнетите от Маринов автомобили и по негови указания ги придвижвал до гараж, за да бъдат разкомплектовани или подправени идентификационните номера. По указания на организатора на ОПГ заплащал наемната цена на наемодателите на наетите от Маринов помещения, където били складирани откраднатите автомобили и части от такива, пренасял с транспорт автомобилни части от отнетите моторни превозни средства до склад, находящ се в местност „Св. Никола 1” край Варна.

Борислав Вълчев имал задължението и отговорността по създаване на условия за укриването на части от отнетите автомобили, за което предоставял собствения си автомобил. В него натоварвал демонтираните части от откраднатите автомобили и ги премествал от един гараж в друг, където били складирани автомобилни части от отнетите превозни средства с цел последващата им продажба. Придвижвал откраднатите от Маринов автомобили до гараж в местност „Голяма могила” във вилна зона „Горна трака”.

Организираната престъпна група преустановила дейността си на 19 май 2015 г., когато обвиняемите са задържани при специализирана операция на Регионална служба „Военна полиция“- град Варна под ръководството и надзора на Военно-окръжна прокуратура – Сливен. Разпитани са 58 свидетели и са изготвени 18 експертизи.

Откраднатите автомобили и вещи са на обща стойност – 302 084, 43 лв., като част от тях са възстановени на техните собственици.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.