4 месеца условно за търговка на гласове

По 30 лв. е струвало мотивирането на избирателите

Втора условна присъда за купуване на гласове по време на евроизборите произнесе Районният съд в Търговище. След сключено споразумение с прокуратурата 58-годишната Наталия И. е наказана с 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Присъдата е произнесена, след като жената се признала за виновна за купуване на гласове. Това съобщават от Апелативна прокуратура във Варна.

От там уточняват, че на 21 май в Районното управление на полицията в Търговище е бил получен сигнал, че седмица по-рано Наталия И. е предлагала по 30 лв. на различни хора, за да ги склони да гласуват за определена политическа сила.

По същото време е заловена и друга жена от Търговище, която набирала гласове чрез финансово стимулиране за същата партия. 51-годишната Снежана също е сключила споразумение и е осъдена на 10 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. При нея един глас също вървял по 30 лв.

По неофициална информация двете жени са от ромски произход. Едната е действала на територията на махалата, а другата в източния край на града.

Коментари

Задължително поле