Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Прокуратурата протестира оправдателната присъда спрямо стоматолога, обвинен за причиняване на смъртта на 14-годишно дете

Демет Йоздемир искала да стане адвокат

Правителството отпусна 24 млн. лв. за борба с бедствията

Михайлов титуляр срещу Парагвай

БЧК: Изгубената край Мальовица жена е починала от травмите си след падане

4 общински фирми работили на загуба през 2016, другите 10 отчитат 28.5 млн. лева печалба Най-драматично е положението в"Топлофикация "- София заради КТБ.

Снимка: Таня Дачева

Четири столични дружества са на загуба, а други 10 отчитат обща печалба от 28 500 000 лева. Това става ясно от годишните финансови отчети на общинските дружества за 2016-а г.,  приети днес от Столичния общински съвет.

„Най-голяма загубата е свързана с „Топлофикация“- София, което в голямата си част се касае за обезценка на вземания от КТБ. Друго дружество с по-голяма загуба е Столичен „Електротранспорт“. Три милиона от тази загуба е заради обезценка и бракуване на стара техника“, уточни заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов.

Общинските съветници от БСП не подкрепиха финансовите отчети на общинските дружества за 2016-а година. Председателят на групата Калоян Паргов попита:

Няма как ние за поредна година да подкрепим приемане на годишните финансови отчети. Да, има дружества, които заслужават адмирации, които заслужават подкрепа и насърчаване, но има такива, които, според мен, не заслужават тази.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.