4 часа линейката със спуканите гуми била извън строя

Снимка: БТВ

Линейката, чийто гуми бяха нарязани от колоездач вчера, е била над 4 час извън строя, в които не е можела да помага на други нуждаещи се хора. Това заяви д-р Делян Георгиев, завеждащ смяна в Бърза помощ, по БТВ, по повод агресивната проява от преди ден, когато велосипедист спука гумите на колата, защото е спряла върху велоалея.

Той коментира, че всеки екип е жизненоважен за София, а това не е бил просто автомобил, спрял неправилно.

"За съжаление не е първи инцидент за нашия център. Това е груба, арогантна проява. Веднъж екипът ни е изваден от строя за дълго време до отстраняване на материалните щети, след това се поставя в риск животът на пациента. Слава богу състоянието на пациента беше обратимо, но ако трябваше да го транспортираме до болница ситуацията се усложнява", обясни Георгиев.

Всички в Спешния център са били потресени. „Няма обяснения за това. Това е въпрос на възпитание и манталитет. Това е необяснимо, линейка е това за Бога, не автомобил в нарушение. Имаме право да спираме близо до адреса, за да спасим човешки живот”, посочи той.

По думите му би искал да разбере мотивите на колоездача да спука гумите на линейката, но на този етап още няма заловен извършител.

Коментари

Задължително поле