4.6 милиона пътници са посрещнати и изпратени на морските летища

Снимка: Архив

До края на месец септември на летищата Бургас и Варна са обслужени съответно 2.9 и 1.7 милиона пътници. Спрямо същия период на миналата година ръстът е 3 % за летище Бургас и 12% за летище Варна, съобщиха от пресцентъра на фирмата концесионер “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт”АД. Очакванията са до края на годината ръстът на летище Варна да се увеличи до близо 15%.
На 29 октомври ареопортът на морската столица ще посрещне първия полет на Ryanair. Това е третата дестинация на превозвача в България. Ryanair ще  има два пъти седмично полети до Варна и обратно до Брюксел /Шарлероа/ и ще осигури 35 000 пътници годишно до новата дестинация. Ryanair инвестира допълнително 100 млн. долара в България с нова база в Бургас и пуска рекордно за страната ни разписание за лято 2018.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Все по-достъпен стана въздушния транспорт а и при туристическия ренесанс през последните две години е нормално това увеличаване на пътниците.

  2. Варна стана привлекателна дестинация откакто няма спънки за развитието й в политически план. Градът цъфти и това се вижда и оценява не само от варненци, но и от гостите на града. За мен лично лоукост компаниите, които кацат у нас са нож с две остриета, но времето ще си покаже. Важното е клиентът да печели не само с пари, но и с добро обслужване.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.