40 камери в София ще следят дали шофьорите карат в бус лентите

Снимка: Архив

Възложил съм закупуване на над 40 камери, които да следят за движението в бус лентите, заяви пред журналисти заместник-кметът на София Дончо Барбалов. Той добави, че се надява техниката да бъде инсталирана до края на лятото.

Според Барбалов нарушаването на движението в бус лентите наистина затруднява водачите на градския транспорт и техните искания са справедливи. Според него възнагражденията, които се изплащат на водачите за извънредния труд са доста високи. Барбалов допълни, че проблемът с недостиг на шофьорите не е само в България, но и в целия ЕС.

Междувременно Комисията по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет продължава да обсъжда проблемите на шофьорите в градския транспорт. На срещата присъстват представители на комисията по транспорт към Столична община, шофьори в Столичния градски транспорт, представители на синдикални дружества, омбудсманът Мая Манолова, ръководителите на Столичните автодружества и др.

Бяха изслушани исканията на шофьорите, като основно те настояват за увеличение на заплатите в сектора, така, че да се техните възнаграждения да стигнат до средните работна заплата за София. Според тях това ще бъде постигнато с увеличение на 40 % на заплатите на всички шофьори.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Само кух човек може да измисли такива бус-ленти. Защо са се опитали преди 30 год да ги сложат в НЙ и Чик и бързо са били премахната и боядисани с чер катран и отхвърлени като опция? Защото предложителите са били под възможност да апнат кьотек от гражданите и Защото са непригодни. Точно както и вело-мело алеите върху платното на 4 лентовата стандартна улица /НЙ,Чик/. Неприкосновено бус място трябва да е само около 20 метра -там където е спирката. Сега 1/3 от улицата стои празна, а в другите 2 се ръгат и гърчат колите. Колко пътнико-поток има в колите и колко в бус-овете? 2-те ленти сега не се ли превръщат в димящ паркинг?Утре колите ще са електрик и мазните оправдания за мръсния въздух ще увиснат.Едно време в блока целият партер-/срещу Тенекиите Семинари/ имаше магазин за наши хора-с дипломи от цкбкп/ Отсреща на ъгъла бакал/плод-зеленчук магазин. Вътре в Дипл магазин -декар площ пазарува 1 човек, отвън на ъгъла на 20 квадрата се ръга масовото общество- също като сега с буслентите. Тия къде ги вземат решенията защо не отидат в НЙ или Чикаго сити хол и да ги предложат тия бусленти. То тука нема кой да им дръпне ушите, ама там така ще им изтупат кюнците, че ще им държи влага 2-30 год и за София. .

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.