40% ръст при ранните резервации за летния сезон

Снимка: Архив

По предварителни данни при основните туроператори ръстът на резервациите за предстоящото лято е около от 40%. Според Варненската туристическа камара, тази положителна тенденция продължава от миналото лято и се дължи основно на това, че страната ни е сигурна дестинация.

Въпреки, че до началото на сезона остават още три месеца, в един от големите хотелски комплекси по Южното Черноморие тече трескава подготовка, информира БНТ. Вече са направени и първите записвания за лято 2017. Хотелиерите очакват първите си гости в началото на май.

„Ранните записвания започнаха с пълна сила. Наблюдава се интерес от други туристически пазари Северна Ирландия от миналата година се вижда едно повишаване на записванията. Също така имаме доста германски туристи, от Румъния, Полша, Чехия. Поляците се завръщат с пълна сила“, каза Хубена Генчева – управител на хотел.

Според Георги Николчев, председател на Българската асоциация на собствениците, във всички спокойни дестинации, каквито са Испания, Италия, Франция и България ще имат сериозни ръстове, поради това, че Тунис, Египет и Турция имат проблеми. Голяма част от туристите наистина искат спокойствие.

Друга причина родното Черноморие да бъде предпочитано от чуждите туристи са и по-ниските цени. Едноседмична почивка на четиричленно семейство излиза 700 лева. И тази година хотелиерите са подготвили изгодни пакети за лятната ваканция.

„Като цени на пакетите ще се запазят миналогодишните. Няма да имаме повишаване на цената. Имаме доста туристи, които всяка година се връщат не искаме да ги разочароваме“, каза още Хубена Генчева.

Всички цени на пакети хотелиерите вече са поместели на сайтовете на туристическите комплекси още в края на миналата година. Колкото по-рано обаче се направи резервацията толкова и цената на почивката излиза по-евтино, съветва тя.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. На почивка ама друг път. То пари няма щото си гидаваме за глупости и ни карат да пазаруваме на кредит. Аз поне почнах да излизам от тинята щото намерих Фронт Пойнт Партнърс и мога да изкарвам добра печалба от търговия на акции

  2. Ръстът на туризма е лъжа и измама! Също като фирмите за залагания, лотарии и търкане на билети. Лъжат с някакви демо сметки и се скъсват да се рекламират, а всъщност обират последните спестявания на хората. Това си е легален обир, защото са разрешени от държавата. НАП не се ли сеща да направи проверки на тия измамници?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.