400 метра бракониерски мрежи конфискуваха край Монтана

Служители на Инспекцията по аквакултури и рибарство /ИАРА/ в Монтана само за ден прибраха близо 400 метра мрежи на бракониери, а уловената в тях риба пуснаха обратно във водоемите.

unnamed-2В четвъртък инспекторите тръгнали с лодка по Дунав и от километър 753 до километър 761  открили в реката шест хрилни мрежи без маркировка с дължина 180 метра. Риболовните уреди са конфискувани, а уловените около 3 кг скобари са върнати във водата. Същия ден към малко преди полунощ е извършена проверка и на язовир Огоста.

Инспекторите заедно с любители рибари с три лодки обходили водоема и в района на село Благово открили и извадили 4 незаконни хрилни мрежи с  дължина 200 метра. Уловената в тях риба от вида бяла риба, щука, платика и сребриста каракуда с помощта на доброволците е върната в язовира. Бракониерите – собственици на мрежите, не са открити и експертите са съставили протоколи  срещу неизвестни нарушители.

От началото на тази година служители на ИАРА в Монтана са конфискували 28  незаконни мрежи с дължина 1080 метра. За цялата минала година пък са прибрани 99 мрежи с обща дължина над 5 км

Коментари

Задължително поле