4000 тона балиран фураж засегнати от пожар в частна кравеферма край пловдивско село

Близо 4000 тона балиран фураж ще бъдат засегнати от пожара в кравефермата на частната фирма „Елит 95” край пловдивското село Поповица, съобщи за „Труд”инспектор Цвятко Дешев, говорител на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив.

Сигналът за пламъците бил получен в 10.03 часа и веднага на мястото на произшествието били изпратени 6 противопожарни екипа, които за малко повече от 3 часа докъм 13.20 часа успяха да овладеят пламъците, разпространили се върху площ от близо 5 дка. „Пожарът е под контрол, но поне още няколко дни ще продължим с гасителните действия, тъй като балите със слама и люцерна продължават да тлеят и горят. Този процес на горене ще продължи минимум още 2 дни.

Причините за пожара все още са в процес на изясняване, като от пламъците са засегнати само две стоманобетонни постройки и една спомагателна, които са били използвани като фуражни складове”, допълни инспектор Дешев. Той уточни, че не е засегнат намиращият се в близост фуражен завод или други обекти, освен постройките, в които се складира този фураж.

Пожарът не е засегнал и намиращата се в съседство кравеферма, където се гледат над 5000 животни и е една от най-големите у нас. Няма пострадали хора или животни. Данните за количествата складиран фураж пожарникарите имали от собствениците на фирмата, в която работят над 300 души от региона, каза още говорителят на Пожарната в Пловдив.

Гъстият дим и пламъците близо 2 часа се виждаха от главния път Пловдив – Свиленград, но според екоинспекторите няма опасност от задимяване и спиране на движението по шосето не се налага.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България