Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

42 млн. лв. допълнително за здраве отпусна МС Парите са за осигуряване на по-качествено лечение

Почти половина средства са за УМБАЛ “Св. Екатерина” за инвестиции с цел прилагане на най-съвременни методи и технологии за диагностика и лечение.

Министерски съвет (МС) отпусна допълнителни средства в сферата на здравеопазването на обща стойност 42 млн. лв. за 2018 г. От тях 20 млн. лв. са за УМБАЛ “Св. Екатерина” ЕАД за реализиране на инвестиции с цел прилагане на най-съвременни и ефективни методи и технологии за диагностика и лечение. Идеята е да се подобри възможността за посрещане на нарастващите здравни потребности на населението.

Други 5,9 млн. лв. ще бъдат отпуснати за националната научна програма “Иновативни нискотоксичии биологично активни средства за прецизна медицина” (БиоАктивМед).

С изпълнението й се очаква създаване на нови, съществено подобрени продукти, получени от природни източници. Общият бюджет на програмата от 5,9 млн. лв. е за периода 2018-2021 г., а изпълнението й ще се наблюдава от Министерството на образованието.

Допълнителни средства в размер на 16,1 млн. лв. са предназначени и за трансфер от Министерството на здравеопазването към бюджета на НЗОК.

На касата ще бъдат предоставени 8 млн. лв. за разходи за лекарства; за наблюдение при пациенти с кожно-венерически и психиатрични заболявания и интензивно лечение; определени дейности за здравно неосигурени жени и др.

Останалите 8,1 млн. лв. ще се предоставят като капиталови трансфери на лечебните заведения за болнична помощ – търговски дружества с над 50 на сто държавно участие.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.