43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро

Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Измамен влюбен мъж, който напразно чакал булката си да пристигне при него в Германия, отишъл да я дири в града й Исперих, Разградско и се жалвал в полицията, че й превел пари, но тя не дошла.

Поредният измамен по популярната схема с интернет-булките се явил в полицията в сряда. 43-годишният мъж, който бил с германско и турско гражданство, живеел в Германия. Заявил, че за периода от април 2015 г. до февруари 2018 г. е изпратил на възлюбената си, с която поддържали виртуална връзка в интернет, 25 000 евро. През това време тя му обещавала, че ще замине при него и ще сключат граждански брак. Парите били превеждане през „Уестърн Юниън”. В един момент на мъжа му писнало само да пуска преводи, а жената все да си намира проблеми, които й пречат да тръгне. Така поел към България и Исперих, където му казала, че живее, да я дири.

Дали междувременно я намерил и установил, че няма да получи чаканата булка, или направо е отишъл в полицията, не се коментира. Вероятно не е и предполагал, че невястата му е 48-годишна жена, която може да има и внуци, а не младо момиче, както обикновено са заблуждавани мераклиите.

Полицията разследва историята, но едва ли жената ще бъде подведена под отговорност, тъй като парите са превеждани доброволно. У нас тези булки застават пред съда за недекларирани доходи и невнесени данъци. Обикновено те въртят по интернет любов с няколко мъже от различни държави едновременно и заработките им може да стигнат сериозни суми, понякога и над 300 000 лв. за две-три години.

Коментари

Задължително поле