43-годишна баба би учителка на внучето си във Вършец

Жителка на Вършец е ударила шамар на учителка в началното училище „Васил Левски” в курортния град. Физическата саморазправа е станала след конфликт на преподавателката с внука на жената по време на час, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Грозната сцена се е разиграла към 11 часа във вторник в училището в ромския квартал на Вършец „Изток”. Малко преди това 8 годишно момче от втори клас буйствало по време на час, пречело на останалите деца и учителката Стилияна А. го изгонила в коридора.

Според преподавателката на излизане детето се спънало на прага и ударило главата си. Вместо да остане в училището обаче, малчуганът се прибрал разплакан в дома си и се оплакал на баба си Славка Г. от станалото. Разгневена, жената отишла в училището и макар че била поканена от учителката в кабинета, за да й бъде обяснен случая, още в коридора ударила шамар на педагожката Стилияна А.

Охраната озаптила побойничката младата баба и извикала полиция, която я задържала. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство, за което законът предвижда наказание до 2 години затвор или пробация, както и обществено порицание.

Момчето, заради което е станал скандалът, е проблемно и учителите често работят индивидуално с него. Заедно с малчугана младата баба отглежда още няколко деца, чийто родители са в чужбина, разказаха педагози.

В началното училище „Васил Левски” във Вършец се обучават 169 деца от първи до четвърти клас, които са от ромски произход. Към школото има и детска градина с 66 хлапета. Досега подобни инциденти в училището не е имало, коментираха преподаватели.

Коментари

Задължително поле