4300 лв. обезщетение за ученичка, отвлечена за булка

Ó÷åíè÷êàòà áåøå îòâëå÷åíà â ãîëÿìîòî ìåæäó÷àñèå áëèçî äî øêîëîòî â ñ.Òîäîð Èêîíîìîâî

Кандидат-свекърва, която отвлече ученичка за булка на своя непълнолетен син, сега дължи 4300 лв. обезщетение за преживения стрес на тийнейджърката. Родителите на 15-годишната С.С. са завели граждански иск, а Окържният съд в Шумен окончателно е потвърдил размера на обезщетението.

Както "Труд" писа, преди да се стигне до делото за обезщетение извършителката Гюлен С./38 г./ беше наказана условно за отвличането на 3 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок. Нелепата случка се разигра през април м.г. на метри от ОУ "П.Волов" в шуменското село Тодор Икономово. Кандидат-свекървата обяснила на момичето, че съпругът й умира и трябва да види синът си задомен. Натикала момичето в автомобил, а зад волана бил мераклията младоженец, който имал чувства към девойката. Ученичката искала да скочи в движение, плачела, докато жената на задната седалка я увещавала да вдигнат сватба. Отвличането траяло около час. За инцидента били информирани полицаите от РУ-Каолиново и те се обадили на извършителката, че е най-добре да върне детето.

Случаят стресирал момичето, изпитвала страх, че може да бъде изнасилена и омъжена. После се изолирала, спряла да излиза сама, непрекъснато се страхувала, нарушили се сънят и храненето й. Три месеца с нея работил психолог от отдел "Закрила на детето".

Първо Районният съд в Нови пазар потвърдил обезщетение за преживяния стрес, но недоволна извършителката обжалвала. Претендирала, че отвличането е траяло кратко, че е дала обяснение на момичето, върнала го е доброволно, а деянието е провокирано от тежкото здравословно състояние на съпруга й. Магистратите не приели тези доводи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България