Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

435 души със средна заплата от 847 лeва работят в деветте общински дружества в Търново

Три от четирите немедицински търговски дружества със 100-процентово общинско участие завършват с положителен финансов резултат първото полугодие на 2017 г. Това сочат данните, представени от инж. Антон Койнаков от кметската администрация пред местните парламентаристи от комисиите по икономика и бюджет и финанси.

Общинското предприятие „Обредни дейности” реализира печалба в размер на 38 000 лева, „Царевград Търнов” – 18 000 лева, а „Организация на движението, паркинги и гаражи” – 10 000 лева. Дружеството, което приключва с отрицателен финансов резултат шестмесечието, е „Инвестстрой-92”. Загубата му е в размер на 14 000 лева.

Общо 435 души със средна месечна работна заплата на стойност 847 лева са ангажирани в деветте общински дружества във Велико Търново, в това число и петте медицински. Краткосрочните консолидирани вземания за всички търговски дружества са 2,3 млн. лв. Те са увеличени с 618 000 лева в сравнение с аналогичния период на миналата година.

Най-големи вземания има Комплексният онкологичен център – 1,3 млн. лева следван от „Инвестстрой-92” – 384 000 лева и „Царевград Търнов” – 181 000 лева. Краткосрочните задължения на всички дружества за отчетения период са 4,5 млн. лв. Най-големи задължения има Комплексният онкологичен център – 3,2 млн.лева.

В размер на 29 000 лева са дългосрочните задължения на „Инвестсрой-92”, а на ОДПГ – 67 000 лева. Общо 19 новозакупени активи на стойност 145 000 лева отчитат за полугодието дружествата. 10 от тях са на медицинските фирми и са на стойност от 102 000 лева. „Паричните средства, с които фирмите са завършили шестмесечието на годината, са в размер на 808 хиляди лева, които им дават възможност да работят, без да изпитват затруднения”, информира Койнаков.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете