437 обвинения за мафиоти

Снимка: Архив

Над 400 бандити от организирани престъпни групи са били арестувани и са повдигнати 437 обвинения. Това показва отчетът на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” за миналата година. Най-много разследвания антимафиотите имат през октомври – 210.
През миналата година спецполицаите са провели 266 акции срещу мафиоти. Служители на ГДБОП са участвали и в 477 паралелни международни разследвания.

Едни от най-мащабните удари на антимафитите през 2016 г. бяха срещу производството на фалшиви пари и бяха конфискувани милиони подправени пари. Разбити бяха фабрики за нелегални цигари и бяха иззети огромни количества папироси. Арестувани бяха и търговци на оръжия и дрога.

Миналата година шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов неведнъж заяви, че у нас вече не съществуват групировки като СИК и ВИС. “Има групи, които са на регионално, квартално ниво, които се занимават с определен вид престъпна дейност”, каза антимафиот №1.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.