Разпитват бизнесмена Емилиян Гебрев

Тилна травма е причинила смъртта на бебето от Габрово Детето е и с изгаряния по лицето и шията

Корнелия Нинова: ГЕРБ и „Обединени патриоти“ претърпяха провал в интеграцията на ромите

Газпром ще започне да строи инфраструктура в Сърбия за „Турски поток“

Баща и син загинаха от късо съединение в дома си

Броят на убитите при атентата в Богота достигна 21

Повече мощност за електромобил №1 Nissan Leaf разполага с 217 конскти сили и изминава 385 км

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Australian Open

Скръбна вест! Отиде си Иван Вуцов

Министър Петков: Хората с увреждания, които досега не са получавали месечна добавка, трябва да подадат заявление затова до края на януари

60% от всички известни видове кафе може да изчезнат в близко бъдеще

Захариева: Страната ни има интерес от визитата на Путин в Сърбия Външният ни министър заяви, че руският президент има покана за посещение у нас

Как извънземните коментирали „Пловдив – европейска столица на културата“?

Стефан Софиянски предлага нова Конституция От 2007 г. сме член на ЕС и трябва да градим по нов начин нашите обществени отношения, заяви бившият кмет на София

От Белия дом официално съобщиха, че Тръмп няма да участва в Световния икономически форум в Давос

4,4% е безработицата в община Свищов Най-много са хората без квалификация и специалност

Снимка: Архив

В община Свищов продължава тенденцията на намаляване броя на регистрираните безработни. В края на юни те са 692 души, което представлява намаление спрямо предходен месец със 69 души.

Равнището на безработица се снижава с 0,5 пункта и в края на месеца е 4,4 % /при 5.7 % на национално ниво/. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 972 души или с 280 души повече от сегашния, а равнището е било 6,2 %.

Запазва се тенденцията на доминиране дела на жените над този на мъжете. Лицата на възраст до 29 години заемат най-нисък относителен дял – 12,57 %, а броят им е 87 души. През месеца групата на лицата на възраст над 50 години е на второ място по големина с абсолютен брой 267 души и относителен дял 38,58 на сто. Възрастовата група от 30-49 години е най-многобройна и с най-голям дял в структурата.

Лицата с работническа професия са 214, а относителният им дял заема 30,92 на сто. Тази група заема последно място в професионалната структура, като през месеца се отбелязва намаление с 23 души и незначително снижаване на дела.

Безработните без специалност и квалификация са намалели с 28 души, но тази категория продължава да заема първа позиция с абсолютен брой от 242 души.

Групата на специалистите без работа е на второ място и обхваща 236 души.

Снижава се делът на лицата с основно и начално образование и се покачва делът на безработните със средно и висше образование.

Висшистите без работа са 163 души, а лицата със средно образование са 346, което е 50 на сто от структурата на безработните по образование.

Новорегистрираните лица са 111, лицата с възстановена регистрация – 1.

Изходящият поток наброява 181 души, от които 117 са постъпили на работа. Трудова реализация с посредничество на бюрото по труда са намерили 74 души, от които по 3 – по насърчителни мерки, 8 – по програми за заетост, 3 – по ОП „РЧР”, а останалите 60 – на първичен пазар.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.