На 28 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за петък, 28.02.2020

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Половин България пие незаконна вода (обзор) 2960 от водовземните съоръжения на територията на страната нямат разрешителни, но се ползват от градове и села

4,4% е безработицата в община Свищов Най-много са хората без квалификация и специалност

В община Свищов продължава тенденцията на намаляване броя на регистрираните безработни. В края на юни те са 692 души, което представлява намаление спрямо предходен месец със 69 души.

Равнището на безработица се снижава с 0,5 пункта и в края на месеца е 4,4 % /при 5.7 % на национално ниво/. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 972 души или с 280 души повече от сегашния, а равнището е било 6,2 %.

Запазва се тенденцията на доминиране дела на жените над този на мъжете. Лицата на възраст до 29 години заемат най-нисък относителен дял – 12,57 %, а броят им е 87 души. През месеца групата на лицата на възраст над 50 години е на второ място по големина с абсолютен брой 267 души и относителен дял 38,58 на сто. Възрастовата група от 30-49 години е най-многобройна и с най-голям дял в структурата.

Лицата с работническа професия са 214, а относителният им дял заема 30,92 на сто. Тази група заема последно място в професионалната структура, като през месеца се отбелязва намаление с 23 души и незначително снижаване на дела.

Безработните без специалност и квалификация са намалели с 28 души, но тази категория продължава да заема първа позиция с абсолютен брой от 242 души.

Групата на специалистите без работа е на второ място и обхваща 236 души.

Снижава се делът на лицата с основно и начално образование и се покачва делът на безработните със средно и висше образование.

Висшистите без работа са 163 души, а лицата със средно образование са 346, което е 50 на сто от структурата на безработните по образование.

Новорегистрираните лица са 111, лицата с възстановена регистрация – 1.

Изходящият поток наброява 181 души, от които 117 са постъпили на работа. Трудова реализация с посредничество на бюрото по труда са намерили 74 души, от които по 3 – по насърчителни мерки, 8 – по програми за заетост, 3 – по ОП „РЧР”, а останалите 60 – на първичен пазар.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.