Дербито се превърна в Биг Брадър

34 футболни фена са задържани около мача “Левски” – ЦСКА

Москва: Сирия е свалила 46 крилати ракети на САЩ и съюзниците им

Земетресение в района на Вранча

Зоран Заев: Признаваме българския дял от Македония

Рускиня стана хит в сайтовете за запознанства

Бургаските депутати се обединиха за запазване на Югоизточния регион

Рапърът Венци Венц отчаяно иска бебе Популярният изпълнител прави кастинг за ново гадже

Президентът Румен Радев: Политици воюват срещу държавата Ако трябва да контролира министрите, както им заръчал премиерът, Борисов трябвало да промени Конституцията

Български шофьор е задържан във Франция заради мигранти в камиона

Иван Нейков: В България има достатъчно работници, но не ги използваме

Премиерът Бойко Борисов: Намалихме външния дълг с 2,3 млрд. лв. Трети сме в Европа след Естония и Люксембург по нисък борч

Ново зрелищно 2:2 в голямото дерби, но “Левски” е на финал

Макрон в Конгреса на САЩ: Не споделям илюзията на национализма

Иновации в грабежа по гари, болници и телефони Искат от жертвите да звънят лично на “МВР-шеф”

44 млн. лв. е проектобюджетът на Търговище Местните данъци и такси не са вдигани почти 10 години

С бюджет от 44 млн. лв. ще разполага Община Търговище през 2018 г. Това стана ясно на представянето на очакваните приходите и разбивката им по разходни направления. Планираните собствени приходи са около 10 млн. лв. и те вече са недостатъчни за политика на растеж. Формират се при запазване на нивата на местните данъци и такси, които реално не са вдигани вече почти 10 години, уточниха от Общината.

За да се генерират средства за повече дейности, особено в сферата на благоустрояването и модернизирането на средата, в бъдеще ще се наложи да се преосмисли политиката на запазването на данъчните нива. Настоящото ръководство е ограничило драстично и продажбите на общинско имущество, които са друг източник за осигуряване на средства за инвестиции.

В капиталовата програма на Общината за годината има около 16 млн. лв. От тях над 11 млн. лв. са по линия на Оперативната програма „Региони в растеж”, където се изпълняват проекти за обновяване на образователната инфраструктура и градската среда. Останалите средства ще бъдат за улични ремонти, благоустрояване на селата, където ще отидат половин млн. лв., изграждане на тенис кортове за 180 000 лв., площадка за авиомоделизъм, мери за енергийна ефективност на сградите на пенсионерски клубове и редица друга дейности.

Приоритет в работата на администрацията през годината ще бъде депото за битови отпадъци, чиято клетка се изчерпва и трябва да се разшири, както и да стартира изграждането на нова. Нужната сума е над 5 млн. лв.

Проектобюджетът на Общината ще бъде внесен в Общинския съвет за разглеждане и приемане в края на месеца.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.