Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Близо 45 000 души от страната и чужбина са посетили мегафорума за селско стопанство, винена и хранителна индустрия от 22 до 26 февруари в Пловдив, отчетоха от Международния панаир в града под тепетата. В сравнение с предишното издание през 2016 г. специалистите сега са били 6 пъти повече, а броят на изложителите е надхвърлил 700 фирми от 33 държави, демонстрирали 56 новости, повечето от които световни и европейски. Така единственото по рода си на Балканите икономическо събитие завърши с рекорд, както и започна, тъй като на старта новите участници бяха 25%.

Фермите стават смарт – е новата тенденция, очертана от предпочитанията на посетителите. Според изложителите значително е нараснал интересът към “умните” технологии и изделия за земеделието и животновъдството, демонстрирани на изложбата “Агра 2017”. Фермери от България и съседните балкански държави купуваха предимно трактори, инвентар, семена и овошки, торове и препарати за растителна защита. Още на втория ден много от дебютиращите изложители са сключили сделки за всички машини, които предлагат. Търсени бяха и смартпредложенията като компютъризираните системи за управление на стопанствата, автоматизирани линии за хранене и обслужване на животните, многофункционална техника, последно поколение хибриди и торове, методи и съоръжения за биопроизводство на разни култури, технологии за безорна сеитба и за отглеждане на слънчоглед.

Специалистите от винената и хранителната индустрия също се ориентират към авангардно оборудване за преработка на суровините, даващо им възможност да разширят и подобрят асортимента, бяха категорични изложители, предлагащи иновации в изложенията “Винария” и “Фудтех”. Градът на виното и деликатесите бе постоянно препълнен, а при дегустациите бяха използвани 50 000 чаши.

Освен вина от местни сортове предпочитани бяха и типичните нашенски храни и специалитети. Те грабнаха 11 награди в конкурса “Изборът на потребителя” в силна конкуренция с италианските изделия. Фаворити станаха кисело мляко, сирена, телешка пастърма, горноряховски суджук, лютеница, слънчогледова халва, сушени вишни. Призьорите са заложили на качествени суровини, традиционни рецепти и модерни технологии, за да предложат здравословни и вкусни продукти за трапезата на българите, обясниха специалисти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете