5 години затвор и 40 000 лв. глоба за производител на дрога

43-годишен варненец, оборудвал в дома си цяла лаборатория за производство на наркотици ще лежи в затвора 5 г. и трябва да плати глоба от 40 000 лв. Това постанови Варненският окръжен съд, пред когото Стефан Явузларов си призна вината и сключи споразумение с прокуратурата, за да намали наказанието си.

Освен че произвеждал дрога, любителят химик въртял и търговия с нея. Полицията влязла в дирите му на 1 септември миналата година. При обиск в дома, в който живеел с детето си, униформените се натъкнали на 103,5 л течност, от която Явузларов се опитвал да направи хероин. Намерили и 371,15 грама морфин, както и амфетамини и метаамфетамини домашно производство, прекурсори и съоръжения за производство на наркотици.

Общата стойност на намерените забранени вещества била 37 186 лв. Явузларов се опитал да оправдае лабораторията с факта, че бил любознателен и обичал да прави експерименти. Оказало се, че и през 2014 г. е бил осъждан за дрога, но тогава се отървал с условно наказание заради притежанието на материали за производство на амфетамини. Сегашната ефективна присъда е окончателна и влиза в сила веднага, уточниха от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле