5 дни, посветени на Огъня Международен йога и музикален фестивал Udaya Live от 15 до 20 август край Правец

България е духовно място – казва шефът на киноцентъра в Бояна Ярив Лернер. – Тук има повече йога центрове, отколкото заведения на “Старбъкс”. Той обяви пред журналисти датите на третия Международен йога и музикален фестивал Udaya Live – от 15 до 20 август. Международният йога и музикален фестивал Udaya Live е грандиозно събитие, което събира йогини от цял свят. Негов организатор и идеолог е Ярив Лернер – самият той страстен последовател на практиката. Фестивалът се провежда в България за трета поредна година. Всяко издание е посветено на един от четирите елемента: първото беше под знака на Земята, второто – на Водата, а този август събитията на Udaya ще са посветени на елемента Огън.

“Очакваме към 1000 човека да се включат тази година в Udaya Live”, каза Лернер и добави: “Трудно е да убедиш хората да дойдат в България, но веднъж дошли, не искат да си тръгват, толкова им харесва. Мнозина даже не знаят къде се намира и ме питат: “Това някъде до Русия ли е? Ако имат свободни дни, Орландо Блум, Скот Истууд и останалите актьори, които по това време ще снимат тук, вероятно ще поискат да се включат във фестивала.”

Ярив Лернер кани изтъкнати йога учители, подбрани по много стриктен критерий: те трябва да имат поне 10-годишен преподавателски опит и да са корифеи със собствен почерк в стила, който преподават. 28 инструктори, сред които две българки, са в елитния отряд на поканените да водят класовете по йога. Горе-долу същият брой известни световни музиканти ще имат грижата уроците да се провеждат с музика на живо. Засега все още не е известно кои български групи ще покани Ярив Лернер, тъй като детайлите се уточняват. Йога ще има целодневно, а на вечерта участниците във фестивала могат да се отпуснат, да послушат музика или пък да се заредят емоционално с танци.

Всеки участник избира в колко и какъв вид уроци да се включи, като през деня и вечер ще има най-различни събития – обучения как сами да си направим биокозметика, демонстрации как се приготвя здравословна биохрана, как сами да си направим енергийни барчета и десерти от сушени плодове и ядки и т.н.

Билети могат да се закупят за един ден или за целия период. Цената включва хотел, спа и ол инклузив с екологично чиста храна. За първи път тази година за българи ще има 50% отстъпка от цената на еднодневните билети. Желаещите трябва да се регистрират на udayalive.com. На сайта има и подробна информация за преподавателите, музикантите, както и график на всички уъркшопове, уроци и увеселителни програми.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.