Камион горя на пътя между Ветрино и Провадия

Доналд Тръмп: Медиите, които публикуват фалшиви новини, са опозиционната партия

Почина легендата на соул музиката Арета Франклин

Три мостови съоръжения в недобро състояние се ремонтират на магистралите „Хемус“ и „Тракия“

Върнаха делото срещу бивш шеф на АПИ

Закопчаха трима автокрадци в София

Премиерът обеща разширяване на шуменско училище Учителка: "Деца, нали разбрахте - това е г-н Борисов, който прави нова епоха в България"

Задържаха 14 нелегални имигранти в Приморско

„Реал“ губи първи финал от 18 години

Вутов се завърна в „Ботев“ (Пд)

Пожарникари вадиха мъж от тетраподи край морето във Варна

„Бай Ганьо журналист“ ще изучават в 12-и клас По преценка на преподавателя ще се изучава и "Бай Ганьо прави избори"

Рекорден брой българи и румънци работят във Великобритания това лято 391 000 са наети в периода между април и юни тази година

Революция! Мачове от Испания ще се играят в САЩ

Столична община: Няма замърсяване на въздуха в София

50 милиарда лева ще ни струват мерките на БСП (ОБЗОР)

Томислав Дончев, Владислав Горанов и Делян Добрев представиха в централата на ГЕРБ цената на обещанията на левицата.

Годишно за социалната сфера ще трябват 4,190 млрд. лв.

Около 50 млрд. лв. ще ни струват предложените от БСП мерки в предизборната. им платформа, засягащи социалната, образователната, демографската и енергийната сфера.

Това изчислиха от ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов даде специална пресконференция, за да представи финансов разчет на обещанията на левицата.

,,След големия енергиен шлем ще ни трябва и голяма финансова каска“ – каза Томислав Дончев по повод нва амбициите на БСП да върне на сцената големите енергийни проекти.

Бившият енергиен министър Делян Добрев представи сметката, която ще платим за нова АЕЦ, нов блок в “Козлодуй”, “Южен поток” и “Бургас – Александруполис”.

За “Белене” ще са нужни 20 млрд. лв.. За блок номер 7 на АЕЦ “Козлодуй” – 10 млрд. лв., за “Южен поток” също 10 млрд. лв., а за “Бургас – Александруполис” 5 млрд. лв., или общо 45 млрд. лв.

Финансистът Владислав Горанов пресметна, че за обещанията на БСП в социалната, образователната, здравната и в други сфери на обществения живот годишно ще са необходими 4,190 млрд. лева.
Горанов бе категоричен, че БСП или няма намерения да изпълни подобна програма, или като докара държавната сметка на минус ще увеличи данъците. Според него ефектът на мерките, залегнали в програмата на левицата, ще бъде катастрофален за икономиката и ще доведе до отлив на инвеститори, както и ще нанесе удар върху предприемачите.

Бившият вицепремиер Томислав Дончев подложи на остра критика амбициите на БСП за увеличаване населението на страната на 8 млн. души.

,,Това означава раждаемостта да се увеличи с 8-9%, за което са нужни около 50 години. Това означава жените в активна възраст да бъдат изведени от пазара на труда и да се занимават само с възпроизводство. За лансираните от БСП два фонда – ,, Индустрия” и “Иновации“, Томислав Дончев каза, че идеята на пръв прочит изглежда добре, но от нея следват куп въпроси като: ,,Откъде ще се вземат тези 650 млн. лева“,
,,Има ли опасност от сблъсък с европейското финансиране?“.

Според него не било ясно и по какъв начин ще се определят предприятията, на базата на какви критерии.
“Категорично продължавам да смятам, че увеличението на пенсиите трябва да следва ръста на икономиката”, заяви Владислав Горанов. Според него било изключително неприемливо да се увеличат изпреварващо пенсиите само на едни категории хора, а на други да не се пипат.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

 1. Герберсите парцали смятат само разходите, ако ги слушаш приходи няма да има, а всеки от тези проекти ще се самоизплати и ще донесе печалби. Крадливите герберски парцали можеш да ги разбереш, те биха откраднали минимум 50% от тези 50 млрд. за това сега вият. Като не могат да го направят те поне да не пречат на тези,които могат. А те не могат, защото ще откраднат парите и ще стане мазало както винаги.

 2. Ние така и не чухме адекватно обяснение от парцала Бойко и айдуците му за какво бяха изхарчени над 20 милиарда лева заем? Парцала Бойко орева света когато Орешарски искаше 1 милиард, плашеше как и внуците ни щели да плащат, а тези над 20 милиарда кой ще ги плаща? Герберските парцали тези над 20 милиарда лева заеми ги откраднаха.

  1. Десет пъти ти обясняваха само тук във вестник Труд. Но чукчата трол е писател, не читател. Ето още веднъж:

   ГЕРБ изтеглиха 12 млрд лева, а не 20. От тях – 4 млрд за покриване на фалита на КТБ, 1.2 млрд лева за реактора за Белене платени на руската страна, 4 млрд са във валутния резерв, който към момента е 13 млрд. Още 1 млрд отидоха, за да се покрият дългове на НЕК към американските централи в Марица изток и да се договори по-ниска цена на тока Общо дотук – 10.2 млрд.

   С останалите се покри дефицита в бюджета от – 2 % за 2014 и 2015. Резултата в момента – бюджета е с 1.4 млрд излишък към януари 2017. Него кой ще го открадне още не ясно. Ще се реши на 26 Март.

   1. Дес, чукчата Велемирка изобщо няма да се впечатли от разясненията и няма да му поречи да се развони веднага и впоследствие. Това което си изнесъл поне за малко нормални и грамотни хора…

    1. Съжелявам за печатните грешки: „поречи“- попречи; …“изнесъл поне…“ – …изнесъл Е поне…

   2. любопитен момент е да теглиш 4 милиарда заем, за да ги сложиш в резерва…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.