5000 лв. осигуриха пловдивски дарители за лечението на деца с лицеви аномалии

Близо 5000 лв. за лечението на деца с лицеви аномалии бяха събрани по време на дарителската кампания на асоциация АЛА в Пловдив.

Акцията се осъществи благодарение на джаз певицата Мирослава Кацарова, която прегърна каузата, и още по време на "Пловдив Джаз Фест" в дарителската кутия бяха събрани близо 800 лв. За да подпомогне лечението, Асоциацията на пациентите с вродени лицеви аномалии и техните родители организира търг и благотворителен концерт.

18pl4036bСъбитието се реализира благодарение на Мирослава Кацарова и музикантите Младен Младенов, Мирослав Турийски, известни художници и дарители, а събраната сума от търга на картини и предмети доближи 4000 лв. Общинският съветник адвокат Георги Колев, бизнесменът Иван Фратев, Златка Ангелова, Милена Калибацева и кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов дариха средства чрез покупки на картини. Най-големият дарител по време на търга обаче бе колекционерът Димитър Инджов - той подпомогна каузата с 1900 лв., като закупи творби на художниците Румен Нечев, Атанас Хранов и Аспарух Сърбов, както и фланелки на бразилския голаджия на "Ботев" (Пд) Жоао Пауло и на капитана на "Локомотив" (Пд) Мартин Камбуров с автографите на футболистите на двата отбора върху тях.

За търга картини дариха обичани и уважавани художници като Васил Стоев, Вихра Григорова, Румен Нечев, Атанас Хранов, Маргарита Джарова, проф. Бисер Дамянов, Полина Станчева, Геракси Гераксиев, Аспарух Сърбов и колекционерът Димитър Шиндов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве