5000 социалисти от Пловдивско се качват на Деветосептемврийски събор на Копривките

Близо 5000 социалисти и симпатизанти от Пловдив и областта се очакват тази събота на поляните в местността Копривките в Родопите, където ще се проведе традиционният Деветосептемврийски събор на БСП. Мотото на 15-ото му издание е „Борба! Справедливост! Прогрес!”, а официалната част ще започне в 10.30 часа и ще завърши с полагане на цветя на паметника на загиналите партизани.

Един от акцентите на събора е честването е 125-та годишнина от създаването на пловдивската партийна организация, като за идеите, паметта и бъдещето й ще говори председателят на БСП – Пловдив Красимир Трифонов. От трибуната към своите връстници ще се обърне и най-младият лидер на БСП в страната – Станислав Стоенчев, председател на общинската организация в Сопот Станислав Стоенчев. Областният лидер на БСП-Пловдив Георги Гергов пък ще отправи програмни послания към социалистите в региона.

За доброто настроение и празничната атмосфера на Деветосептемврийския събор на Копривките пък ще погрижат оркестрите „Феникс”, „Славяни” и „Калофер”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони