5000 лв. глоба за консумация на алкохол в парка

До 5000 лв. глоба предвижда наредба на община Кюстендил, която забранява употребата на алкохол по всяко време на денонощието в парковете и откритите площи в града. От общината смятат, че с новата наредба ще се подобри общественият ред в града и броят на нарушителите ще намалее, съобщи БНТ.

В наредбата е записано още, че се цели ограничаване и на просията, затова строги санкции застрашават нарушителите.

До наредбата се е стигнало след десетки постъпили сигнали и оплаквания в общинската администрация от жители на Кюстендил, затова че около блоковете и детските площадки се събират младежи, които пият и хвърлят отпадъци.

"По-голяма част от тях си изваждат поуките и нямаме повтаряемост на деянието. За нас това е важното, не стремеж да санкционираме някой, а да има превантивно въздействие", каза Петър Паунов, кмет на Кюстендил.

От общината казаха, че мерките целят още да намалят шума в града и да осигурят повече спокойствие за туристите, затова безпричинното използване на клаксоните и пускането на силна музика от автомобилите също, ще се наказва.

В наредбата е записано, че се забранява и продължителното форсиране на място и загряване на автомобилите в между блоковите пространства и в близост до детски градини и училища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони