5000 лева за децата на загинали служители на МВР събраха на благотворителна вечер в Пловдив

Точно 5000 лева бяха събрани на благотворителната вечер, която се проведе под мотото „Деца помагат на деца на загинали и починали служители от МВР в Пловдивска област“, която се проведе в хотел „Марица“ в града под тепетата. Набраните средства бяха предадени днес с приемо-предавателен протокол на представители на Областна дирекция на МВР-Пловдив.

Паричната сума заедно с подаръчни пакети с лакомства, подготвени от спонсорите на благотворителната кауза, ще бъдат разпределени по равно и връчени на 20 деца до 18-годишна възраст, чиито родители са загинали или починали служители от системата на МВР в Пловдивска област. По време на благотворителната вечер бяха продадени картини на прочути български художници като Никола Певичаров, Станимир Видев и на 12-годишния талант Венета Павлова.

Продажбите на картините надхвърлиха 1000 лева. С футболна топка на спортната легенда Христо Бонев-Зума и фланелка с личен автограф на двукратния олимпийски шампион по кану каяк Николай Бухалов се сдоби 14-годишният Георги Тенев, син на известен пловдивски бизнесмен, който плати за тях почти 300 лева. Проф. д-р Илия Баташки, директор на Медицински институт към МВР – София, който не успя да присъства на събитието, чрез свой представител дари 500 лв. По 200 лева дариха фирмите  „Нитро“ ЕООД, „Тара мекс“ ЕООД и „Глобъл Секюрити“. Талантливите пловдивски певици Веси Бонева и Елица Лалова подариха за търга свои албуми в комплект с големи плюшени мечета, които бяха продадени за общо 70 лева. Елица дари безвъзмедно таланта си и по време на празничната програма, където изпя няколко песни. Нотариус Кари Клявкова също дари безвъзмездно труда и времето си и оглави комисията по отчитане на събраните средства.

Останалите средства бяха събрани от дарителската кутия и детския коледен базар. Благородната кауза срещна подкрепата както на Областната дирекция на МВР в града, така и на община Пловдив. В благотворителната инициатива се включиха представителите на различни институции в града, политици, общественици и едри предприемачи. Мотото „Деца помагат на деца на загинали и починали служители на МВР в Пловдив“ бе инспирирано от участниците в празничната програма – 54 деца от различни музикални, танцови и арт школи в града. За всички тях бяха предвидени подаръци от спонсори на събитието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони