50/50 е шансът Кристиано да играе срещу Корея

Кристиано Роналдо е под въпрос за предстоящия мач на Португалия от група "Н" на Световното първенство по футбол срещу Република Корея, съобщи националният селекционер Фернандо Сантош на пресконференция преди двубоя утре. 37-годишният капитан не тренира вчера, а проведе индивидуално занимание във фитнеса.

"50 на 50 са шансовете да играе. Ще видим. Всичко зависи от това как ще се почувства той на днешната вечерна тренировка. Имаме план, ако той отсъства", заяви Сантош, цитиран от Ройтерс.

Португалия е на първо място в групата с шест точки. Сантош потвърди, че Нуно Мендеш ще пропусне остатъка от шампионата заради травма в бедрото. "Не е лесно да играеш на всеки четири дни, но е изключително важно да спечелим първото място. Така ще имаме допълнителен ден почивка", каза още той.

Ако е на първо място, Португалия най-вероятно ще избегне Бразилия на осминафиналите и Сантош обяви: "Ако все пак се срещнем, това ще бъде мач между два големи отбора. Нашето желание обаче, както и тяхно, е да се срещнем на по-късен етап в турнира".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт